Početna Društvo IGRALIŠTA I PUTIĆI DO KAPITALNIH PODUHVATA ZA 3 GODINE

IGRALIŠTA I PUTIĆI DO KAPITALNIH PODUHVATA ZA 3 GODINE

0

Dejan_MandicHerceg Novi sjutra obilježava Dan opštine. Sve što je urađeno ili nije od proteklog praznika grada vide građani, ali iz vizure predsjednika opštine Herceg-Novi, Dejana Mandića najveći uspjeh predstavlja to što je, kako kaže, sistem funkcionisao.

– Za razliku od drugih primorskih opština, neke negativnije stvari nisu kod nas bile prisutne. Plate su bile redovne u opštini, javna preduzeća su funkcionisala, imali smo dobru turističku sezonu, sve kulturne manifestacije su održane, sportske takođe. Ko razumije koliko je teška ekonomska situacija, shvatiće da je to uspjeh – tvrdi za Radio Jadran, predsjednik Mandić.

Na pitanje šta je po njemu najmanji uspijeh Mandić priznaje da  nezadovoljstvo proizilazi iz nedovoljnog punjenja budžeta, zbog čega se i ne ostavruje sve što je planirano. Ipak: – To može na neki način biti dobro. Radićemo na kapitalnim projektima koji se ne finansiraju iz budžetskih sredstava. To su: postrojenje za  preradu otpadnih voda u Nemiloj, Autobuska stanica u Igalu, sanitarna deponija, kolektor – navodi Mandić i najavljuje da će te investicije, iz kreditnih zaduženja biti gotove za 3 godine.

I dok Herceg Novi čeka na te ogromne investicije iz Mjesne zajednice Baošići obavještavaju da su uoči Praznika grada u tom mjestu završena dva posla.

Baosici_igralisteMZ Baošići je sa opštinom Herceg Novi uspjela da za nepunih 8 godina konačno, kako kažu, izgrade dva igrališta za male sportove i jedno igralište za djecu predškolskog i školskog uzrasta kod OŠ “Orjenski Bataljon”.

Radovi su počeli 2007, a vrijednost je na kraju iznosila 55.000 eura.

Drugi investicioni projekat je rekonstrukcija i proširenje lokalnog puta prema crkvi Sv. Nikola u Baošićima, dužine 150 metara i širine 4 ipo metra, što je koštalo oko 25.000 eura.

Ovim je kako navode iz MZ Baošići, riješen problem saobraćajne komunikacije.Baosic_put

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code