Početna Sport Igre malih zemalja Evrope u Budvi, Tivtu, Baru, Cetinju i Podgorici

Igre malih zemalja Evrope u Budvi, Tivtu, Baru, Cetinju i Podgorici

0

Crna Gora će ove godine biti domaćin sportke manifestacije pod nazivom Igre malih zemalja Evrope, koja je na programu od 27. maja do 1. juna, u skladu sa kalendarom takmičenja Međunarodnog, kao i Evropskog olimpijskog komiteta.

Takmičenja će biti organizovana u Budvi, Baru, Tivtu, Podgorici i Cetinju.

Picerija i restoran

– Budva će biti centar Igara, gdje će biti zastupljeno pet sportova: streljaštvo, tenis, odbojka, odbojka na plaži i boćanje. Bar će biti domaćin košarci i atletici. Po jedan sport dobili su Cetinje, Podgorica i Tivat. U glavnom gradu Crne Gore održaće se takmičenje u plivanju. Prijestonica će ugostiti džudiste, dok će se u Tivtu takmičiti najbolji u stonom tenisu – saopštli su iz TO Budva.

Zvanična internet adresa Igara je www.montenegro2019.me, dok je zvanični slogan „HOW BIG WE ARE!“

Igre malih zemalja Evrope (Games of the Small States of Europe) su olimpijsko, multi-sportsko takmičenje u kojem učestvuju sportisti malih država  evropskog kontinenta od 1985. godine. Održavaju se svake dvije godine i trenutno okupljaju devet zemalja: Andoru, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, San Marino, Maltu, Monako, Kipar i Crnu Goru.

Nastale su 1984. za vrijeme Olimpijskih igara u Los Anđelesu. Inicijativu o formiranju udruženja IMZE podržao je tadašnji predsjednik MOK-a Huan Antonio Samaran kao jedinstvenu priliku za širenje duha i vizije olimpijskog pokreta.

Organizacija Igara malih zemalja Evrope 2019. u Crnoj Gori temelji se na konceptu olimpijskog, funkcionalnog, troškovno-efikasnog i sigurnog sportskog nadmetanja sa velikom međunarodnom važnošću, koje će učesnicima omogućiti jedinstven sportski i olimpijski događaj.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code