III KUP HERCEG NOVOG U PODVODNOM RIBOLOVU NA DAH

III KUP HERCEG NOVOG U PODVODNOM RIBOLOVU NA DAH

189
0
Podijeli

dejan draskovic zubatacU akvatorijumu hercegnovskog zaliva, od ponte Kabala do rta Platamuni sjutra će biti priređen III Kup Herceg Novog u podvodnom ribolovu. Učestvovaće 51 takmičar u 17 ekipa sa po 3 člana. Organizator takmičenja i član UO SRK “Mamula”, Dejan Drašković kazao je našem radiju da će se kao gosti pojaviti čak 7 ekipa iz Hrvatske, dok su ostali učesnici iz Crne Gore. “Velika nam je čast što ćemo ugostiti evropskog, svjetskog i aktuelnog šampiona Hrvatske, Danijela Gospića, koji će se takođe takmičiti. Zaista će biti uživanje gledati “okršaj” između Gospića i našeg šampiona.”

Ribu će loviti na dah, bez boca, sa podvodnom puškom, a bodovanje podrazumjeva 1gr ribe – jedan bod. Minimalna težina ribe je 400 gr, a one nešto veće “divlje” od 2,5 kilograma – objašnjava Drašković. Skoro polovna učesnika turinira lovi na dubini do 30 metara, ali ima i onih koji to čine na 40 metara i to jesu podaci frapantni za amatere, ali konstantnim radom sve se može postići, smatra Drašković.
Verifikacija ekipa počeće popodne u hotelu “Aleksandar” u 18 h.Sjutra ujutro od 7h je okupljanje takmičara na Škveru. Do 8h trebalo bi da budu obavljeni svi dogovori kako bi tačno u 9 zvanično krenulo takmičenje u podvodnom ribolovu.
“Takmičenje će trajati 6-7 uzastopnih sati. Po propozicijama bi trebalo da traje 6 sati, ali imamo prijedloge takmičara da se ribolov produži, jer je zona oko 20 milja.”
Za 17 h planirano je vaganje ulova i proglašenje rezultata, a od 18h, uz zvuke grupe Castel Nuovo u restoranu hotela “Aleksandar” biće priređena svečana, a koja drugo do, riblja večera.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code