Početna Društvo Iliana Bakmaz iz Herceg Novog, najbolja studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku...

Iliana Bakmaz iz Herceg Novog, najbolja studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku 2020/21. godinu

6

Studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor UCG-a na studijskom smjeru Nautika i pomorski saobraćaj, Iliana Bakmaz (9.80), najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom joj je uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

Foto: ucg.ac.me

Za uspjeh koji je postigla i nagradu Univerziteta Crne Gore kaže da su kruna njenog dosadašnjeg zalaganja i rada, a zatim i stimulans da nastavi onako kako je i počela.

“Da bi neko postigao uspjeh prije svega mora da voli to sto radi a samim tim istrajnost i posvećenost tome sto radi mu ne pada teško”, dodala je studentkinja.

Iliana smatra da je na Pomorskom fakultetu Kotor od vrhunskih profesora i iskusnih kapetana dobila dobru teoretsku podlogu za praktičan dio rada na Simulatorima i vježbama iz stučnih oblasti.

“Zadatak mi je da svakog dana radim na sebi i napredujem u svojoj oblasti, a cilj mi je da jednog dana, kao kapetan velikog kruzera, uplovim u moju Boku kotorsku”, objašnjava studentkinja.

Kaže da se njeni planovi za budućnost za sada odnose na odrađivanje kadeture po završetku fakulteta, nakon čega bi nastavila, u sklopu svog fakulteta i uz pomoć Agencija za obuku pomoraca, sa unapređivanjem svog znanja i usavršavanja.

“Meni je prije svega čast sto pohađam Pomorski fakultet u Kotoru, jer se radi o fakultetu koji iza sebe ima dugu pomorsku tradiciju i bogatu istoriju pomorskih Kapetana. Ukoliko volite more i sve sto ide uz njega ovo je pravi fakultet za vas, jer vam omogućava da se kroz široku lepezu smjerova usavršavate u oblastima koje ste izabrali bilo na kopnu ili na moru”, poručila je najbolja studentkinja PFK-a za tekuću studijsku godinu.

Izvor: ucg.ac.me

6 Komentari

 1. Sto je bolje ako nemas neku vezu da te neko ubaci, ne gleda se ni kakav si student ni nista samo da nekog poznajes.Evo i ja sam u svoje vrijeme bio najbolji student pa nista dje god podjes traze ti preporuku ne traze ti diplomu. Ali svaka cast za trud.

  16
  2
  • Trud drugar trud, ne treba veza ako se potrudiš. Ima na desetine hiljada agencija od Grčke do Trsta, pa laganini, obilaziš jednu po jednu preko interneta. Naravno da svaka firma ima svoj osoben stil, tako da svaka firma traži da kandidat prođe kroz njihov pripremni period. Na žalost naši fakulteti i profesori su se maksimalno potrudili da niti jedna ozbiljna agencija ne može da se osloni na njihove ocjene.

 2. Sve cestitke djevojko i mirno more ti zelim ali ti nece biti lako kada pocnes da plovis. Ovo ti govorim iz iskustva jer sam plovio sa djevojkama oficirima. Jos jednom puno srece.

  21
  2
  • Nije to više ono tvoje vrijeme i ne sasjecaj mladicu u korijenu. Ako nešto voliš i želiš to ćeš i ostvariti bez obzira na okolnosti. Samo hrabro vječna djevojko.

   9
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code