Početna Sport Imaćemo Zavod za sportsku medicinu

Imaćemo Zavod za sportsku medicinu

3

Zdravstveni pregledi radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti sportista amatera, profesionalnih sportista i djece koja se sportom bave u okviru sistema sufinansiranja dijela članarine u sportskim klubovima obavljaće se u budućem Zavodu za sportsku medicine. Odluku o osnivanju Zavoda donijele je juče Vlada.

Foto: Pixabay

Djelatnost Zavoda je i posredovanje pri obezbjeđivanju prisustva sanitetskog vozila službe medicinske pomoći sa medicinskom ekipom na sportskim priredbama, za potrebe organizatora priredbe.

Takođe, Zavod će izdavati I  odobrenja za angažovanje fizioterapeuta kao sportskog stručnjaka osposobljenog za rad u sportu u okviru sportskih organizacija.

Vlada je usvojila informaciju o realizaciji programa zapošljavanja i usavršavanja doktora nauka, doktoranada, mladih istraživača i inovatora u naučnim ustanovama i privredi.
Između ostalog, navedeno da je država izdvojila ukupno 1,5 miliona eura za stipendije za doktorska istraživanja u protekle dvije godine. Tako jepodržala 36 doktoranada.

Navodi se da je namjera Ministarstva nauke da i ove godine objavi isti konkurs, kako bi se postigla kritična masa od oko 50 mladih istraživača koji će se baviti istraživanjima na puno radno vrijeme.

„Krajnji cilj je da se kroz atraktivne uslove istraživanja koje omogućava ova vrsta stipendije omogući zadržavanje talenata u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code