Početna Ekonomija IMOVINA PANTOMARKETA NA PRODAJI PO 14 ODSTO NIŽOJ CIJENI

IMOVINA PANTOMARKETA NA PRODAJI PO 14 ODSTO NIŽOJ CIJENI

0

Stečajna uprava Pantomarketa raspisala je novi oglas za prodaju cjelokupne imovine hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 17,15 miliona eura, oko 14 odsto nižoj nego na prethodnom nadmetanju.

Prethodni javni oglas, po kojem se imovina, vlasništvo Panta Vučurovića, prodavala po cijeni od 20 miliona eura propao je, jer nije bilo zainteresovanih za imovinu.
Za učešće na javnom nadmetanju zainteresovani mogu da se prijave do 12. juna do 11 sati i 30 minuta, dok će se javno otvaranje ponuda obaviti istog dana u 11 sati i 45 minuta u prostorijama Privrednog suda u Podgorici. Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu imovine imaju svi građani i preduzeća, uz uslov uplate depozita od tri odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.
Na prodaju je ponuđena materijalna i nematerijalna imovina. Materijalnu imovinu, između ostalog, čini poslovni prostor trgovine u Donjoj Lastvi po cijeni od 348 hiljada eura, nepokretnosti u Mrčevcu po cijeni od 1,47 miliona eura, nepokretnosti na Toploj po cijeni od 2,9 miliona eura i nepokretnosti u Grbama gdje je farma svinja 3,59 miliona eura.
Prodaju se i nepokretnosti u Grbama, odnosno Klanica i prerada Spuž, po cijeni od 1,55 miliona eura, proizvodno-tehnološka oprema po posebnom spisku po cijeni od 1,23 miliona eura, nepokretnosti u Martinićima gdje je farma koka nosilja po cijeni od 2,47 miliona eura.
Kada je riječ o nematerijalnoj imovini prodaje se udio u nikšićkoj Uniprom pekari, u iznosu 48 odsto udjela, po početnoj cijeni od 1,08 miliona eura, udio u Pantomarketu stočar iz Čačka u iznosu od 100 odsto udjela po cijeni od 387,6 hiljada eura, kao i udio u Panto grupi iz Skoplja u iznosu 48,9 odsto udjela po cijeni od 846,05 hiljada eura.
Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena. Ukoliko izabrani ponuđač odustane od ponude, stečajni upravnik će proglasiti kupcem drugog ponuđača sa najvećom cijenom, a koja nije manja od određenih početnih cijena. Odustanak odabranih ponuđača od ponude ili zaključenja Ugovora, ima za posljedicu gubitak uplaćenog depozita.
Pantomarket je u stečaju od 16. septembra prošle godine, na zahtjev Hypo Alpe Adria banke iz Klagenfurta, kojoj Vučurović nije vratio kredit od 19,5 miliona eura. Vučurović duguje i 15 miliona OTP banci, 10,5 miliona NLB Montenegrobanci i 5,4 miliona Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), dok radnici potražuju 214 hiljada eura.
Ukupna prijavljena potraživanja u toj kompaniji iznose 101 milion eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code