IN MEMORIAM: PREMINUO DR MILOŠ PAVLOVIĆ

IN MEMORIAM: PREMINUO DR MILOŠ PAVLOVIĆ

201
0
Podijeli

Komemorativna sjednica povodom smrti doktora Miloša Pavlovića, istaknutog ljekara i jednog od čelnih ljudi Instituta Dr Simo Milošević prije odlaska u penziju, održaće se sjutra, 10. decembra u 10 časova, u Institutu Igalo (objekat I faze).
Doktor Miloš Pavlović rodio se 1932. u Bijelskim Kruševicama. U Beogradu je završio Srednju medicinsku školu, a 1962. godine Medicinski fakultet.

Svoj radni vijek je započeo odmah poslije diplomiranja u tadašnjem Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Simo Milošević” u Igalu odakle kao mlad ljekar završava specijalističke studije interne medicine 1971. godine u Beogradu. Od 1974. godine do 1988. godine je bio Medicinki direktor Instituta Igalo.
Pored činjenice da je uvijek ukazivao povjerenje mladim i školovanim ljudima neposredno je učestvovao i u osnivanju Više škole, danas Fakulteta za primjenjenu fizioterapiju.
Doktor Miloš Pavlović je bio u najužem timu kreatora ideje i realizacije gradnje II faze Instituta Igalo, kao tada najmodernijeg rehabilitacionog centra Evrope.
Do kraja svog radnog vijeka bio je načelnik interne medicine Instituta Igalo brinući o pacijentima i prenoseći svoje znanje mladim ljekarima.
Odlazeći u penziju nije prekinuo svoj odnos sa Institutom Igalo. Tako se, kada je za to bilo potrebe, više puta radno angažovao kao internista, a nekoliko godina je bio i predsjednik Skupštine akcionara Instituta Igalo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code