Početna Sport In memoriam: Ratomir Pajo Pavlović

In memoriam: Ratomir Pajo Pavlović

5

Napustio nas je još jedan veliki Jadranaš, počasni član kluba, Ratomir Ratko Pajo Pavlović. Rođen 16.10.1939. godine u Herceg Novom, gdje je 30.10.2021. godine i preminuo u 83-oj godini života.

Mladost i najljepše godine proveo je u Jadranu, na Škveru. Pored igranja u juniorskim ekipama, za prvi tim odigrao je 11 takmičarskih sezona, od 1960. do 1971. godine. Za to virijeme odigrao je 201 prvenstvenu utakmicu i postigao 128 golova. Krasili su ga brzo plivanje, te je često na početcima četvrtina plivao po loptu, imao je jak šut i redovno je izvodio najstrože kazne udarce, četverce. Nakon 1971. godine, karijeru je nastavio u VK Crvena Zvezda iz Beograda. Pored uspiješne igračke karijere, obavljao je i dužnost prvog trenera seniorske ekipe Jadrana, 6 takmičarskih sezona, od 1980. do 1985. godine. U tim godinama uspiješno je vodio prvi tim, koji je zabilježio značajne rezultate.

Gdje god se nalazio i sa bilo kim bi razgovarao neizbiježna tema bio je vaterpolo i Jadran, jednostavno to je bio njegov život. Uvijek raspoložen i pun optimizma, uz razgovor rado bi dijelio savjete, sa željom da pomogne postizanju što boljih rezultata i prevazilaženju nastalih problema. Iako se otežano kretao, zbog svog zdrastvenog stanja, uz veliku volju i napor, redovno je bio prisutan na sve Jadranove važne događaje, kako utakmice tako i ostala dešavanja i proslave.

Zbog svega navedenog nosilac je najvišeg klubskog priznanja „počasni član kluba“. Zivio je u i sa Jadranom, do poslijednjih dana svog života, kao takvog će ga pamtiti generacije Jadranaša u čijim će sjećanjima ostati zauvijek.

5 Komentari

 1. Napustio nas je jedan pravi gospodin u svakome smislu te riječi….gospodin našega grada….istinski zaljubljenik u Herceg Novi…vedar, nasmijan i otvoren do posljednjeg dana.
  Nedostajaće mi Vaš lik i razgovori sa Vama u bife Beogradu dragi Pajo.
  Počivajte u miru.

 2. Nista vise nece biti isto poslije g-dina Ratka Pavlovića, kao i poslije mnogih nasih istinskih novljana, koji su pošli u protekloj godini. Oni su grad voljeli srcem, ostavljali pečat gradu na razne načine. Voljeli Škver, Jadran, pjacu, Belavistu, tvrđave, kafane…, posjecivali bitne gradske događaje. I najvažnije, okupljali se, družili decenijama.

  36
 3. Otisao je velikan i zaljubljenik u vaterpolo – neka mu je laka zemlja.
  Ostace i prazno mjesto u kaficu Beograd – Pajin sto oko koga su se okupljali
  stari novljani da evociraju uspomene na divne dane mladosti kada su bili sretni i zadovoljni.

  70

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code