Početna Društvo INDEKS OPASNOSTI OD POŽARA 32 I VIŠE JEDINICA!

INDEKS OPASNOSTI OD POŽARA 32 I VIŠE JEDINICA!

0

opasnost_od_pozaraMinistarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je da će područje Crne Gore od sjutra do 5. jula biti na udaru drugog toplog tropskog talasa. Zbog visokih temperature, na granici sa rekordnim za ovo doba godine, postoji ekstremna opasnost od požara!
– U najtoplijim predjelima temperatura će se kretati u opsegu od 38 do 40 stepeni. Takve temperature uslovljavaju i ekstremno visoki indeks opasnosti od požara, posebno u širem području Podgorice i Danilovgrada i u pravcu primorja i primorje sa zaleđem – navodi se u saopštenju i dodaje da će indeks opasnosti od požara imati vrijednost od 32 i više jedinica. – Ove vrijednosti spadaju u kategoriju „ekstremne opasnosti od požara”. Kako će toplotni indeks u najtoplijim predjelima Crne Gore dostizati ekstremne vrijednosti, preporučuje se što kraći boravak na otvorenom, posebno osobama sa hroničnim oboljenjima – naveli su iz Ministarstva.

Sektor za vanredne situacije ovim blagovremeno informiše građane, kao i nadležne državne i lokalne organe i ostale službe radi adekvatnog postupanja u ovakvim prilikama

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code