INFO dan o ženskom preduzetništvu

INFO dan o ženskom preduzetništvu

0
Podijeli

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo će sljedećeg utorka, 31. jula, u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za razvoj, organizovati info dan povodom usvajanja Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, a koja je usvojena na posljednjoj sjednici Skupštine Opštine 24. jula ove godine.

Kako saopštavaju iz lokalne uprave, u septembru je planirano raspisivanje Javnog poziva svim zainteresovanim preduzetnicama sa područja Opštine Herceg Novi koje žele da pokrenu sopstveni biznis i dobiju nepovratnu finansijsku podršku Opštine.

Picerija i restoran

Na info danu će biti predstavljena Odluka, kao i principi saradnje sa Opštinom i Kancelarijom Ujedinjenih nacija za održivi razvoj – koja je obezbijedila konsultantsku podršku za sve zainteresovane podnosioce biznis ideja.

Uvođenje posebne budžetske linije za podršku ženskom preduzetništvu na lokalnom nivou rezultat je političkog djelovanja Ženske političke mreže koja okuplja predstavnice 16 pozicionih i opozicionih partija u Crnoj Gori. Cilj joj je uticaj na kreiranju politike koja će doprinijeti stvaranju povoljnijeg društvenog ambijenta i adekvatnih politika i mjera za postizanje ravnopravnosti žena i muškaraca.

Ženska politička mreža i podrška ženskom preduzetništvu dio je Programa “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”, koji realizuje Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Info dan će biti održan u velikoj sali Skupštine Opštine Herceg Novi u 11h. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u što većem broju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code