Početna Društvo Inicijatori smjene IO TO pitaju: Gdje su otišla 3 miliona eura građana...

Inicijatori smjene IO TO pitaju: Gdje su otišla 3 miliona eura građana Herceg Novog

52

Želeći da objasne zašto traže smjenu IO Turističke organizacije Herceg Novi, potpisnici inicijative koja nije dospjela do Skupštine TO, jer za sjednicu nije bilo kvoruma, sazvali su press. Novinarima su bili spremni da odgovore na pitanja Vladimir Zloković, Zoran Kovačević, Milica Milović i Milica Vuković.

–      Željeli smo na čistac izvesti finansiranje svih projekata, za koje je javnost iskazala sumnju zbog netransparentnog trošenja sredstava, među njima i EPK i Fri kik master – kazao je član Skupštine LTO i Nadzornog odbora, Vladimir Zloković.

S obzirom da su inicijativu za sazivanje sjednice zbog smjene IO  uputili LTO, a ona se oglušila, inicijativu su uputili v.d. predsjedniku Draganu Jankoviću, koji je vanrednu sjednicu zakazao za 18. februar. Međutim od 23 došlo je 10 članova, a većina članova koji pripadaju Izboru, ne žele da govore o nedoumicama koje se moraju riješiti, kaže Zloković. Izborovi članovu su, inače, većina  u Skupštini i u IO LTO.

–      Što hitnije treba sazvati sjednicu Skupštine LTO kako bismo  ukrstili argumente sa IO LTO. Ukoliko bude bilo opstrukcija, ne treba bježati ni od uključivanja državnih organa u rješavanje problema koji ne muče samo dio članstva, već i građane, a tiču se upravo netransparentnog trošenja novca – kazao je Zloković.

Prema njegovim riječima LTO je od 2015. godine prihodovala 3 miliona eura, ali je nejasno na šta su sve sredstva utrošena. On je potvrdio i da je bilo dobrih projekata.

Na pitanje novinara, zbog čega se konferencija održava u prostorijama OO DPS-a, a ne u zgradi Turističke organizacije, odgovorio je, da oni ne kriju da su članovi DPS-a, kao i da sada kada „imaju izvršnu vlast u cjelosti  imaju i mehanizme za rješavanje problema“ i žele pokazati građanima da DPS brine o njima i njihovom novcu.

Predsjednik Nadzornog odbora Zoran Kovačević, istakao je da su stalno imali muke da dobiju finansijske izvještaje. Onaj za 2016. godinu su dobili, ali IO LTO nije pokazao dobru volju da Nadzornom odboru odgovori na pisanim putem upućene nedoumice oko utroška sredstava.

– Nadzorni odbor je u 2015. zatekao novu v.d. direktorku Bojanu Blagojević, ali i organe LTO iz saziva stare vlasti. Dok se nisu formirali organi u novim sastavima, tolerisali smo taj period kao prelazni. Tražili smo od IO LTO u nekoliko navrata, da baš zbog izrade novih finansijskih parametara dostavi informaciju o sredstvima. Jer je tokom 2015. godine LTO prihodovala 1,2 miliona eura, a tokom 2016. godine, 1,5 milion eura, a nepoznanica je na šta sve su sredstva otišla. Nismo dobili podatke – navodi Kovačević.

Članovi IO TO Herceg Novi iz DPS-a objašnjavaju i da nismo htjeli javno da prave problem, ali zato postoje njihove pisane primjedbe  lokalnoj upravi oko kontraverznih projekata Fri kik master i EPK, kao i fono zapisi sa sjednica.

– Imali smo mogućnost da blokiramo rad LTO, ali bi to 2016. godine bilo pogubno po Praznik mimoze. Zato sada naprosto želimo, da u susret turističkoj sezoni na sjednici vidimo sve probleme i riješimo nedoumice, kazao Kovačević.

Do sada nijesu dobili ni podatak koliko je građane koštao projkat EPK, a ta cifra za sada varira od 500 do čak 900 hiljada eura.

52 Komentari

 1. “Bijeljani i Novljani ne zadovoljni” ,ja pričam gluposti,a ti reci istinu.Ne piše se odvojeno nezadovoljni..i sl.,tako da ni maternji ne znaš.U školu smo išli svi zajedno,onaj ko je učio zna da ne zna.A sa svima pričam otvoreno,nikoga se ne bojim,svi me znaju koji me poznaju,izmiču se jer ih ne lažem,ne zastupam nikoga,jer nikome ne odgovaram,samo imam mišljenje,malo,seosko,zastarelo ….

 2. Za Kirila
  Ako mislimo na istog Igora Svilanovica?Covek ima zavrsenu Srednju pomorsku u Kotoru-smjer nautika i Fakultet za pomorstvo-smjer nautika,zvanje oficira i kapetana?I njemu je trebala preporuka od nekoga da bude direktor Gradske luke?Pa on je sretan covek sto je pobjego od vas strucnjaka sa novskoga mula.

  8
  1
 3. Za Citadelu
  Svilanović je doveden na mjesto v.d. direktora agencije bez završene više škole ili fakulteta sa srednjom školom bez konkursa po preporuci tadašnjeg gradonačelnika i presednika oo Snp-a Herceg Novi.Što se tiče sadašnjeg direktora prima samo jednu platu, radi savjesno i odgovorno svoj posao.
  Za vrijeme vođenja luke Valdimira Zlokovića ne postoje bezbrojne kazne,sumnjive naplate računa,nesavjesno trošenje novca agencije na lične potrebe što je sve radio za period dok je bio v.d. direktor Igor Sviilanović.A što je najvažnije sve funkcioniše i međuljudski odnosi su dobri što nije ranije nije bio slučaj za šta je bio direktno odgovoran svojim ponašanjem i vođenjem posla Svilanović.

  1
  6
 4. @istinu recite
  Ti si vidim veliki astronaut, naucnik, sta vec nisi nabrojao da si izucio. Pa kad si tako pametan i sposoban hajde izadji i ucini sve sto si dolje naveo , da vidimo tu hrabrost, ja cu odma za tobom jer svakako i uzivo pljujem sve te miseve no bjeze u rupu cim me vide u blizini . Ne zato sto sam opasnost no sto su lazovi i svjesni svojih ne djela. Lako je glumit filozofiju i meni i tebi kuckanjem samo sto je razlika izmedju nas sto se ti predstavljas kao istina a pricas gluposti, a ja iznosim realno stanje ! A ako je ko ucio napamet to je ovaj sto ga ti zastupas , pa ocito si i ti za njega glasao! Prema tome … pssst….

 5. @ istinu recite
  Postovani, veliki Ivo Andric je napisao klnjigu “znakovi pored puta” u kojoj je iznio svoja razmisljanja i zapazanja iz zivota. Predlazem da i vi nesto slicno uradite (danas to mozete u svakoj stampariji ili fotokopirnici) i postedite ovaj portal vasih “umnih zabiljeski”.

 6. Vlado je odličan momak,a nije on kriv što smo stvorili ovakav sistem nesvjesno,jer nam je odgovaralo do jednog trenutka.Đe god on bude radio učiniće sve što može najbolje,ali neće moći,jer jedna lasta ne čini proljeće.Njega su tu oni rasporedili za koje vi svi glasate i koji vas žedne preko vode prevode.Snađite se pa utecite im,stanite im na put,recite ako smijete,promjenite sve u gradu,ali ljudski,a ne podmuklo i potpuno pogrešno,jer ne znate psihologiju,istoriju,matematiku,astronomiju,astrologiju,fiziku,prirodne zakone.Završili ste škole učeći napamet,ili prepisujući,a priroda je živa nauka,….,a oprostite.

  1
  2
 7. Sram vas bilo ! Gori od najgorih! A TO je pranje para! Tamo sve treba poslati kući i dovesti novi kadar! Zamisli turistička sa direktoricom na čelu ! Uzas

 8. A sto radi ovaj Mali Zlo kovic ??? Od jednom ga svudje ima a nidje! Sto je on ucinio za Bijelu od kad je predsjednik MZ? Dje je ulozio pare, sta je uradio za mjesto ? Sta je sa Domom kulture Bijela? Voda pluta i sve se raspada a svi znamo kakav je nekad bio. Ni sekretara nije u stanju bio da zaposli za sve ove gidine jedino Bijela nema sekretara; jer mu niko nije podonan . Svi sve znaju a svi cute. Sramota! Puno obecato nista sprovedeno! Tako je to narode kad misevi kolo vode!

  4
  1
 9. Mnogo para je potroseno na skupe poklone i plate onima sto su na celna mjesta preko veze dosli a diplome kupili! Ajmo jedan test za sve koji imaju cinove da vidimo koliko ko zna i vlada znanjem da bi upravljao ozbiljnim stvarima????

 10. A gdje je sad pravedni i pošteni Kirilo da oplete po ovom Zlokovicu koji prima platu na tri mjesta,Svilanoviću školovanom i porodičnom čoveku nije dao ni na jedno.

 11. …onaj ko pisne prekrižen je na spisku za vijeka vijekova,bar tako pisar misli,a ne zna da nije sve u pare,obraz se ostavlja nasljednicima.

 12. …a to đe su pare nikad niko nije iskreno rekao,u MZ se vrlo teško pokazivao finansijski i samo nepopravljivi optimista je mogao biti u savjet MZ,kao što su i ođe neki koji bi šćeli pošteno,a da im se plati kroz neki vid ….isto u pare,bogami.Zato mi ostali radimo vazda za 333 i ne smijemo pisnut,bez obzira na uspjeh,jer ….

 13. Samo onaj ko je svojim radom za zaradu dokazao znanje može da vodi ili kontroliše druge.Poštenje je teško definisati kao pojam i nije dovoljno za upravljanje.Kako i po kome osnovu neko neđe sjedi i pita se? Ćutanje je” pametno” i korisno,ali se iskrenost mjeri riječima.U lošem društvu nije dobro ni kafu piti,a kamoli biti.

 14. Svojevremeno je upravo radio Jadran postavio nekoliko pitanja u vezi EPK ali niko iz lokalne uprave nije nalazio za shodno da odgovori niti da se zainteresuje za predmet. Da Izbor nije raskinuo koaliciju DPS bi i dalje, kako inače radi, finansirao sve iz budžeta tj. novcem građana. Kako neko komentariđe g. Janković je najbolji pravnik. A ja kažem ne samo u lokalnoj upravi nego na kugli zemaljskoj. Zar cirkus oko smjene i izbora predsjedjednika Opštine to ne pokazuje.

 15. xaxaaxaxaxaxxaxa DPS i priča o poštenju 😀 Đe vam je vaš ” sveti otac budvanski ” 😀 Pa vi ljudi stvarno nemate granica …Zakupite termin kod Šukovića pa tamo pričajte bajke i basne za laku noć

 16. E pa gospodo iz Dps-a morate biti svjesni cinjenice da su vasi mehanizmi za rjesavanje problema vec odavno zaribali, a i nemojte puno da mislite o nasim parama, jer mislite vec 27 godina pa evo vidim gdje smo i dokle smo dosli.. Covjek bi pomislio da ste neka nevinasca i da ste zrtve Izborovih manipulacija, ali jednako ste u svemu ovome koliko i oni.. I vi ste takodje dali svoj puni doprinos projektima EPK i Free kick master-u ,tako da nam i vi mozete dati adekvatan odgovor u vezi 3 milionceta…

 17. Milica ce moc da pogleda svakog, a sto se tice vas iz Izbora, bolje da odete kako ste dosli. Teze i duze dve godine vaseg vladanja, nepamti ni jedan gradjanin Novog.
  Ako IO trazi da to bude transparentno, znaci da ste mimo IO trosili pare, a ocete da to bude zajednicka odgovornost.
  Izbor?
  Izbori su blizu, a kakvo ime stranke ste spremili za ove izbore?
  Nada?
  Sansa?
  Mogucnost?
  Sad il nikad?
  Iskreno?

 18. A vjerovatno su se provukle medju onih 2.6 milijardi eura sto smo zaduženi kao država !!!!!!!
  Mislim o tri miliona eura !!!!!!
  Samo Ozbiljno i Odgovorno

 19. Zajedno ste učestvovali u vlasti i trošili neracionalno novac, znači imate podjednaku odgovornost. Sada ste progovorili jer imate “sve mehanizme vlasti”.Aminovali ste sve novčane zahtjeve Koprivice,Čolovića i Duška,a Nadzorni Odbor je ćutao iako je imao ovlašćenja po Statutu Tur. organizacije da blokira njihove lične hirove.

 20. Da svi rade koliko Vlado radi sve bi nam cvijetalo!Posten i dobar i bez ikakvih nadoknada ,samo jedna plata i nista vise.Vlado bravo samo naprijed.

 21. Organi lokalnog DPS-a su uvijek u prethodne dvije godine iskazivali sumnju u nacin upravljanja TOHN. Bili su smnjicavi i u pogledu raspolaganja sredstava vezano za EPK. Sa druge strane Izbor je to ocjenjivao kao nedostatak podrske lokalnog DPS koaliciji. Isto tako je bilo i kod smjene Nikse G. tada nepoznatom Acimovickom. Stav IO lokalnog DPS je bio da se dovodi marioneta koja ce da sprovodi sve sto zeli DRK. Sada kad koalicija vise ne postiji DPS zeli da potvrdi sumnje i pruzme rukovodjenje, ali strah dosadasnjih organa TO je veliki…. a i da ih specijanlni procesuira ispalo bi da je politički….vrijeme ce pokazati….sve

 22. ako su sve pokrali ko sto kazete odakle polamiliona na racunu i odakle pare da se organizuje docek nove koji je bio vise nego dobar kao iza praznik mimoze koji je najbolje organozovan u zadnjih 20 g . Ja mislim da ste malo pobrkali loncice ovo nije Budva i puna podrska mladim ljudima na celo turisticke!!!!

 23. Uh sto je ovo bljak, a totalno u DPS duhu!
  Pa kaze: oni ne kriju da su članovi DPS-a, kao i da sada kada „imaju izvršnu vlast u cjelosti imaju i mehanizme za rješavanje problema“ i žele pokazati građanima da DPS brine o njima i njihovom novcu.
  ili ti imaju jos par dana da zauzmu predizborne pozicije.
  Nisko, veoma nisko

 24. @ izbori – maj 2017
  Ne kaze se “cijelo vrijeme” vec se kaze “sve vrijeme” . Ima li sta grdnije nego kada se nepismeni ljudi dohvate tastature…
  Izgleda da je DPS krenuo ostro,neka, tako i treba,dosta je bilo otimacine od strane Izbora.
  Novinari treba da istraju sada ! Dajte nam odgovore na sledece :
  -gdje su pare od Zvjezdana Vidakovica – 10 000€?
  -ko je obrtao i davao pare na kamatu od Free kick master
  -koliko para je baceno iz TO na EPK
  -ko je podiga pare sa blokiranog racuna stare vlasti nakon odblokiranja

  Ova gospoda za stolom su izlaskom u medije vjerovatno svjesna rizika u koji ulaze,a samim tim i prihvataju odgovornost za poteze TO u koje su ucestvovali glasom “ZA” …Cega se boje gospoda iz IZBORA koja su u TO pa nece pred skupstinu TO ? Meni sve ukazuje da je ovdje strah IZBOR-ovih clanova od odgovornosti,pa se kriju , dok je DPS-ov kadar stisnuo petlju i javno izasao glavom i bradom ,pa kom obojci kom opanci !

 25. Skidam kapu potpisnicima inicijative! Buduci da nemaju problem da diskutuju o problemima i propustima, nemaju cega ni da se stide! Pokazalo se ko ima strah buduci da su bojkotovali sjednicu skupstine!

 26. Jedna stvar mi nije jasna, ko je bio na vlasti sa Izborom 2 godine? DPS ili SNP,DF,NL.. Da li mislite da su gradjani slijepi?!! Od danas vam je proradila svijest za gradjane?! Ajte polako

 27. Gospodin Zloković je u sukobu interesa. Direktor je Luke i član Skupštine TO. Toliko o poštenjačinama sa ove slike. I nije TOHN dpsova institucija pa da u kancelariji dpsa pravite press!!

 28. UCITE OD PROFESIONALACA KAKO SE PUNI BUDJET TO HERCEG NOVI.VI STE SA AVIO PREVOZNIKOM GDJE IMATE MONOPOL NAPRAVILI 60 MILIONA DUGA SAMO ZA PROSLU GODINU..SMJESNI STE DUSEBRIZNICI.

 29. Nadam se da ce u ovoj drzavi jednom doci na red polaganje racuna onih koji su se nezakonito obogatili a posebno onih koji su ih podrzavali praveci se nevesti gospodo.

 30. Interesantna je stvar da ste progledali poslije dvije godine,nijeste odma zato sto vam je Izbor dobar bio,oni su sklapali a vi drzali vrecu.Bili ste spremni na sve, cak ste postenoga covjeka (Branka Bozovica)koji je cijeli zivot u vasoj partiji dozvolili DRK da smjeni da bi doveli led rasvjetu.Izbor vam tad nije bio los nego ste bili u najvecoj ljubavi!Toliko o vasem postenju!

 31. Kako vas nije sram! Kao da ste vi bili opozicija a ne ucestvovali u svemu (ukljucujuci i EPK),
  A Zlokovic neka se bavi svojim mulom na Skver i kakvi su mu rezultati tamo.

 32. Milica Vukovic je neko ko je castan i posten vaspitan i svoj posao radi odgovorno.Sto se tice pogledat u oci moze svakoga bez trunke srama.Ko je posten i tacan nema bojazni kad saopsti istinu.

 33. Moze li neko da mi tacno odgovori na koliko pozicija u opstini Herceg Novi je gospodin Vladimir Zlokovic uposlen? Ako vec pricamo o nekoj transparetnosti prema gradjanima, mislim da je red da se i to tacno zna (kolika su primanja na kraju mijeseca).

 34. Kako vas nije sramota da lažete ovoliko!! Pa gđa Milica V. je cijelo vrijeme član “takvog” IO, i tek sad je “progovorila”. I poslije ovoga ćete izaći na ulicu i pogledati u oči ljude koje ni krive ni dužne prozivate.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code