Početna Oko nas Budva Inspekcija kaznila dvije trgovačke radnje zbog rada nedjeljom

Inspekcija kaznila dvije trgovačke radnje zbog rada nedjeljom

7

Tržišna inspekcija kaznila je dvije trgovačke radnje u Budvi sa ukupno 2.400 eura, zbog nepoštovanja zakonskih odredbi da se trgovina ne može obavljati nedjeljom, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Pored novčane kazne za počinjeni prekršaj, inspektori su u oba slučaja zatvorili prodajne objekte za period u kojem rad nije dozvoljen.

Kako navode, rezultati nadzora potvrđuju da je propisana norma u velikoj mjeri ispoštovana, jer su na cijeloj teritoriji Crne Gore u 24-satnom nadzoru evidentirana samo dva subjekta u prekršaju.

Tržišna inspekcija u nedjelju je obavljala inspekcijski nadzor nad primjenom propisane obaveze iz Zakona o unutrašnjoj trgovini u objektima na veliko i malo, u svim opštinama.

U sjedištu tržišne inspekcije u Podgorici organizovan je rad dežurnog inspektora, koji je tokom dana, putem telefona, primao prijave i odgovarao na pitanja građana.

7 Komentari

 1. Shvatite da je Crna Gora u fazi (privatne) prvobitne akumulacije kapitala, i dok se barem djelimično ne zasite bogatstva možete samo sanjati slobodnu nedelju i dva slobodna dana u sedmici.

  7
  2
 2. I ovaj zakon je idiotski, kao i mnogi drugi. Može se organozovati rad svakog dana, ali da svaki radnik ima po jedan slobodan dan u nedelji. Zar je to visoka matematika ? Poseban je bezobrazluk braniti vlasnicima malih radnji ili fotografskih radnji, koji SAMI rade, ili samo članovi porodice, da rade nedeljom, ako je to NJIHOVA VOLJA ! Uostalom, i u Hrvatskoj je ova glupost kratko trajala.

  18
  38
  • Moze,moze kako da ne…ja moram pisati da sam imala slobodan dan a naravno nisam,a ako se nekome pozalim mogu da idem kuci,tako da je ovo jedina varijanta za sl dan!!!!

   60
   3
  • Bas tako , pazi molim te da ti neko brani da radis a rad je Ustavom zagarantovana sloboda. Znaci sanse da ovaj zakon opstane su manje od nule i ovo je samo dobijanej jeftinih poena od ne inteligetnog naroda koji misle da su nesto dobili za par mjeseci prolongiranja i cekanja ustavnog suda koji ce da ukine ovu odluku.
   Inace se slazem sa tim da svi radnici koji hoce da rade nedeljom ili praznikom budu placeni x5 minimalno i to ne samo na papiru nego da se striktno postuje i toliko dignu kazne za svaki prekrsaj prema radniku da nikome ludome ne bi palo na pamet da to krsi. Ja licno radim sam jer na zalost nisam u mogucnosti da radnjika platim posteno za ljudsku platu i kompletno osiguranje a da koristim ljde jel su prinudjeni da rade za malo ne zelim da se ogrijesim pred milim Bogom.

   11
   12
  • Broj radnih sati u toku nedelje je 40,sto znaci 5 radnih dana I 2 slobodna, a ne kao kod privatnika 6 dana radis 1 slobodan( i to be svaki put)

   7
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code