“Inspekcija” na nikšićkom Festivalu glumca apsolutni pobjednik sa 4 nagrade

“Inspekcija” na nikšićkom Festivalu glumca apsolutni pobjednik sa 4 nagrade

1
Podijeli

Dodjelom nagrada zatvoreno je 14. izdanje Festivala glumca u Nikšiću, a po ocjeni stručnog žirija čak četvoro od desetočlane glumačke postave predstave “Inspekcija”, u produkciji Nikšićkog pozorišta, pisca Stevana Koprivice i reditelja Gorana Bulajića, zavrijedilo je nagrade.

Žiri (predsjednik Božo Koprivica i članovi Sreten Mitrović i Kristina Obradović) odlučio je da nagradu za najbolju mušku ulogu dodijeli Simu Trebješaninu za ulogu Milivoja u “Inspekciji” .

Picerija i restoran

Najbolja epizodna muška uloga dodijeljena je Jovanu Krivokapiću za ulogu Igora, a nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu Mariji Đurić za ulogu Davorke u istoj predstavi.

Specijalna nagrada pripala je Juliji Milačić za ulogu Radice u ovom savremenom komadu, čija premijera je bila za 18. septembar, za Dan Nikšića, a nedavno je vidjela i oduševljeno prihvatila i hercegnovska publika.

“Koprivica je kao pisac nevjerovatno zahvalan za glumca. On toliko to napiše tačno da glumac uz malo promišljanja nema šta drugo da radi nego da izađe i kaže to što je on napisao. Sve kolege u predstavi su se trudile da radimo najbolje što možemo, bili smo tu jedni za druge na čelu sa Goranom i želim ovoj predstavi dug život. Nadam se da će ga imati”, poručio je ranije Trebješanin.

1 komentar

  1. Ne valjas Koprivica Novome ni da u BEOGRADU dobijes 8 nagrada.Ati si nasao dobijati nagrade u Niksicu.U Novome valjaju samo nagrade iz Jagodine

    8
    3

Ostavite komentar

*

code