Inspekcija na primorju: Za sedam dana za 43 objekta zabrana rada

Inspekcija na primorju: Za sedam dana za 43 objekta zabrana rada

4046
9
Podijeli

herceg novi 120Uprava za inspekcijske poslove objavila je da je u pojačanom nadzoru u primorskim opštinama od 9. do 15. juna utvrđeno 666 nepravilnosti tokom 1140 inspekcijskih pregleda.

Nepravilnosti su se najviše odnosile na neposjedovanje ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju i nepropisno vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga.

Picerija i restoran

Uočeni su i sanitarno-higijenski nedostaci u većim objektima, neposjedovanje sanitarnih knjižica kod radnika koji posluju sa hranom, roba sa isteklim rokom, kao i postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja.

Zato je izrečeno 268 mjera ukazivanja, donijeto 212 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i 43 o zabrani rada. Izdata su i 503 prekršajna naloga.

Na šetalištima su se, kako je objašnjeno, sprovodile zajedničke aktivnosti sa predstavnicima Komunalne policije.

9 Komentari

  1. Tako je to velike niko nedira,a male globe svaki dan hoce da uniste male da bi veliki drzali monopol a svi mi radili kod njih i jos bili srecni ako imamo posao.
    0    0
  2. Znate li sta je prevencija gospodo iz inspekcije? Da li vas je neko tome naucio? Samo represija…Ocigledno svi zajedno nemamo viziju!!! Neko vas je grdno zaj…..:-( bruka
    0    0

Ostavite komentar

*

code