Početna Društvo INSPEKCIJA NALOŽILA PREKID ISTOVARA ŠUTA NA BULJARICI

INSPEKCIJA NALOŽILA PREKID ISTOVARA ŠUTA NA BULJARICI

0

 

Ibuljaricanspekcija zaštite prostora naložila je hitno obustavljanje deponovanja zemlje i šuta na plaži Buljarica i najavila da će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti.
Inspekcija zaštite prostora Uprave za inspekcijske poslove kontrolisala je juče tu lokaciju i konstatovala da se material iz iskopa dovozi sa dva gradilišta iz Petrovca i deponuje u zaleđu dijela plaže Buljarica.
Kako je pojašnjeno iz Inspekcije, materijal se iskopava radi probijanja puta dugačkog oko 200 metara.
– Riječ je o investitorima Budvanska rivijera i Euro mix trade koji grade hotel, Rivijera crystal, odnosno o investitoru Zetagradnja- ljetopis koji izvodi radove na drugom gradilištu u Petrovcu, piše u saopštenju Uprave.
Kako su naveli, kontrolom inspekcije ustanovljeno je da firme angažovane za transport, utovaranje, istovaranje i deponovanje građevinskog materijala koje su to radile nemaju potrebne saglasnosti, kao ni Ugovor sa lokalnom upravom koja bi im dozvolila deponovanje na nekoj drugoj lokaciji.  – Shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Inspekcija zaštite prostora Uprave za inspekcijske poslove, naložila je hitno obustavljanje radova u zoni Morskog dobra, a u narednom periodu, shodno Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata, preduzeće mjere iz svoje nadležnosti, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code