Početna Društvo INSPEKCIJA SE NE ŠALI – PLJUŠTE KAZNE ZA NELEGALAN RAD

INSPEKCIJA SE NE ŠALI – PLJUŠTE KAZNE ZA NELEGALAN RAD

0

modernokinoUprava za inspekcijske poslove, Poreska i Uprava carina izrekle su firmama i preduzetnicima od 6. do 12. maja kazne u vrijednosti 150.000 eura, navedeno je u izvještaju na sajtu Ministarstva finansija u okviru akcije “Siva zona na sva zvona”.
Pojedinačno najveće kazne od po 2.150 eura dobili su bife “Kosmač” na Brajićima i “Papilon” u Bečićima jer su obavljali ugostiteljsku djelatnost bez odobrenja.
Inspekcija je najviše kazni izrekla noćnom kluba “Primavera” u Ulcinju (tri puta) kao i lancu trgovačkih marketa “Voli” (dva puta). Ulcinjani su „olakšani” za 3.500 eura, a “Voli” sa 900 eura. Za prekršaje neizdavanje računa, nepravilno vođenje prometa i za kršenje Zakona o radu i zaštiti potrošača najčešće su kažnjavane male ugostiteljske i trgovinske radnje. Visoke kazne od po 1500 eura, zbog neizdavanja računa, dobile su i knjižare “Nova knjiga” i apoteka “Zeta pharm”.
Sa istom kaznom za isto djelo kažnjeni su podgorički kafe barovi “Soul 2 soul”, “Stefan”, “Strange Village”, “Tao”, “Div”…, pečenjara “Gurman”, pekara “Montenegro”, kineski butik “Qing Hai”, restoran “Dolina jorgovana”, hotel “Keto”, pivnica “Kralj”, zatim barski kafe barovi “Lux”, “Scandal” i pečenjara “Pingvin”, ulcinjska pekara “7+7 days”…
Inspekcija je u Donjem Ostrogu vlasnicima pet tezgi naplatila tri kazne od po 200 eura i dvije od po 300 eura.
“Merkator Crna Gora” kažnjen je sa 200 eura zbog nepravilnog vođenja evidencije u barskom marketu, kao i sa 400 eura za market u Herceg Novom zbog nepravilne evidencije i prodaje robe bez propisane deklaracije.
Zanimljivo je i da je u Herceg Novom prekršaj napravio filmski režiser Emir Kusturica zbog koga je kažnjen sa 100 eura jer nije na vidnom mjestu na objekat bivše Željezničke stanice na Škveru, odnosno, na butik hotelu „Aurora”, istakao oznaku propisane vrste i kategorije objekta utvrđene rješenjem nadležnog organa.
Podsjećamo da je prije dvije decenije Kusturica zgradu Željezničke stranice dobio na poklon da bi otvorio bioskop i filmsku školu. Poslije dvije godine rada bioskop je zatvoren, jer nije bilo publike. Kusturica je tada prokomentarisao da nije znao da Novljani ne vole filmove.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code