INSPEKTOR RADA UTVRDIO NEPRAVILNOSTI U HERCEGNOVSKOM „VODOVODU“ OKO IZBORA DIREKTORA

INSPEKTOR RADA UTVRDIO NEPRAVILNOSTI U HERCEGNOVSKOM „VODOVODU“ OKO IZBORA DIREKTORA

226
0
Podijeli

Inspektor rada, Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, obavio je kontrolu u hercegnovskom preduzeću ”Vodovod i kanalizacija” doo dva puta tokom jula i naložio da se u zakonskom roku otklone nepravilnosti u postupku zasnivanja radnog odnosa sa licem koje obavlja poslove direktora, saopšeno je Radiju Jadran iz Uprave.

Inspektor rada je u ”Vodovodu” obavio kontrolu 16. i 22. jula i utvrdio činjenično stanje, a nakon toga i naložio otklanjanje nepravilnosti.
”Ako se to ne učini u određenom roku, inspektor će rješenjem narediti njihovo otklanjanje” – navodi se u obavještenju inspektorke rada Aleksandre Mustur.
Ovo objašnjenje dostavljeno je našoj novinarki, koja je 7. jula zatražila pojašnjenje za višemjesečno prolongiranje izbora izvršnog direktora u ovom preduzeću, iako je konkurs bio raspisan još 10. marta.
Ostaje samo da se vidi da li će ovo ubrzati proces izbora prvog čovjeka „Vodovoda”, na narednoj sjednici Odbora direktora, zakazanoj za 29. jul.
Ili današnjim pregrupisavanjem na političkoj sceni grada, sve ponovo kreće od početka, pa i izbor direktora i to ne samo u ovom nego i drugim javnim preduzećima, za što na kraju saglasnost treba da da Skupština opštine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code