Početna Turizam Inspektori će kontrolisati hotele koji moraju ispunjavati minimalne standarde

Inspektori će kontrolisati hotele koji moraju ispunjavati minimalne standarde

2

Inspektori će i u zimskoj turističkoj sezoni, posebnu pažnju pokloniti kontroli hotela u dijelu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova i standarda za određenu kategoriju objekata, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Foto: pixabay

Ministarstvo održivog razvoja i turizma organizovalo je u Upravi obuku turističkih inspektora oko primjene Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, te Pravilnika o vrstama, minimalno-tehničkim uslovima i kategorizaciji objekata.

Pravilnikom se bliže propisuju vrste ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja, pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, minimum usluga koje se u njima mogu pružati, minimalno-tehnički uslovi u pogledu prostora, uređaja i opreme, kao i uslovi za kategorizaciju i specijalizaciju ugostiteljskih objekata u pogledu uređenja, opreme i održavanja objekata.

Pravilnikom se propisuje i nivo kvaliteta usluge prema vrsti ugostiteljskog objekta i način kategorizacije objekata, kao i posebni standardi za njih.

Tokom obuke dogovoren je zajednički rad Komisije za kategorizaciju iz Ministarstva održivog razvoja i turizma i Turističke inspekcije Uprave.

2 Komentari

  1. Inspektori nazalost idu kod ovih jadnika koji jedva sastavljaju kraj mjeseca preze jeli izdat racun ili jeli neko zapalio a kod ovih vecih ne ulaze to se moze ustanovit sa kaznama koje su i kome naplatili.

  2. Hoce li se kontrolisati i Hotel Plaža, najgrđa rupa koja se još zove hotelom. Još uvjek se izvinjavam prijateljima koji su ljetos tamo greškom rezervisali.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code