INSPKECIJA I POLICIJA NA DJELU: SPRIJEČITI PROSJAČENJE, BUKU, ZASTOJE U SAOBRAĆAJU,...

INSPKECIJA I POLICIJA NA DJELU: SPRIJEČITI PROSJAČENJE, BUKU, ZASTOJE U SAOBRAĆAJU, IZLIVANJE FEKALIJA…

158
0
Podijeli

Narednih dana u Herceg Noovm biće organizovana zajednička akcija Uprave policije i Komunalne policije na suzbijanju prosjačenja, dijeljenja privezaka i ruža po kafićima, dogovoreno je na sastanku predstavnika javnih preduzeća sa lokalnom samoupravom, a o čemu je i juče bilo riječi na redovnom sastanku Koordinaciong tijela za praćenje sezone.

Tri ekipe komunalne policije biće zadužene za probleme nepropisnog parkiranja kako bi se omogućila prohodnost glavnih gradskih ulica i eliminisali zastoji saobraćaja kroz grad. Inspektori državne Uprave za inspekcijske poslove pojačaće kontrolu kupališta i provjeriti odobrenja za rad zakupaca.
Na sastanku je bilo riječi i jednom od najvećih problema, preglasnoj muzici. Već sinoć su dvije ekipe komunalne policije kontrolisale vrijeme isključenja muzike odnosno rada lokala i nije bilo prekršaja. Do 1 sat po ponoći, svi lokali su isključili muziku a u 2 sata su prestali sa radom. Nivo buke je mjeren na tri lokacije: na Škveru, na Šetalištu kod Milašinovića plaže i u Igalu kod restorana Obala. Sve je bilo u granicama normale, tako da nije bilo ni izricanja kazni.
Predstavnik Vodovoda je istakao da najviše problema imaju sa isticanjem kanalizacije. On je obećao da će u sezoni njihove službe rješavati i one probleme koje nisu u njihovom sistemu, a prijete nanošenjem većih šteta ili zaraze.
Takav su problem nedavno imali stanari jedne zgrade u Kumboru u čijem se prizemlju izlila kanalizacija. U rješavanje tog problema uključile su se nadležne opštinske službe koje su angažovale ekipe Vodovoda i jedne privatne firme da saniraju kvar, a vatrogasci su pumpama iscrpili svu vodu iz podruma zgrade.
U Igalu, pored placa na kome je nekada bio Hotel Tamaris, na ulici ispod kontejnera pojavljuje se voda koja se miješa sa atmosferskim padavinama i sa vodom koja tu dospijeva nakon pranja susjednih objekata. I taj će problem biti rješen narednih dana tako što će se kontejneri izmjestiti na trotoar. Do vikenda bi trebalo da se rješi i problrem vode koja se pojavljuje kod tunela na Šetalištu. Riječ je o podzemnim vodama koje treba sprovesti do drenažnog kanala koji je rađen prije dvije godine a sada je začepljen zemljom. Čišćenje kanala povjereno je Komunalno-stambenom preduzeću.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code