Početna Kultura INSTITUT IGALO AFIRMIŠE DOMAĆE UMJETNIKE

INSTITUT IGALO AFIRMIŠE DOMAĆE UMJETNIKE

0

zoran_kovacevic_institutPremda je javnosti u ovom momentu interesantnija priča o očekivanoj privatizaciji Instituta Igalo, bilansima ovogodišnje sezone, razlozima manje posjete, kao i izostanak libijskog programa, novi izvršni direktor mr Zoran Kovačević je sve odložio za 15-tak dana, a novinarima najviše na press-u govorio o oživljavanju kulturnih programa.

Već u petak u 20 h biće otvorena izložba „Novski krug paletom“ u Spa galeriji, a radove će predstaviti 11 novskih stvaralaca. Kovačević je najavio da će Institut biti podrška predstavljanju i afirmaciji umjetnika koji žive u Herceg Novom.

– Institut Igalo raspolaže značajnim resursima za organizovanje kulturno zabavnih programa koji su interesantni gostima i pacijetima, ali i lokalnoj zajednici – kaže Kovačević, koji smatra da to dovoljno govori o društvenoj odgovornosti jedne velike kompanije koja posluje u Igalu. Vlasništvo Instituta je i fondus od preko 600 djela poznatih slikara i vajara iz Crne Gore, regiona, ali i svijeta koji su, najčešće poklanjali njihova djela prilikom boravka u toj ustanovi. Značajna je i arhiva fotografija poznatih ličnosti, prije svih Josipa Broza Tita koji je boravio u Vili Galeb, ali i drugih domaćih i inostranih političara, umjetnika, naučnika i sportista.

 

Zato u Institutu planiraju da javnosti predstave i ta djela, a najavili su i saradnju sa crnogorskom Kinotekom, kao i od idućeg petka zabavne muzičke večeri  s melodijama sedamdesetih.

Prostori Spa galerije, Braserrie, Kongresne sale, Belaviste, sam ulazni hol i još neki u Institutu i u narednom periodu biće mjesta gdje će se organizovati izložbe, književne večeri, pozorišne predstave, muzički, folklorni i zabavni programi, najavio je Kovačević.

On je predstavio i novu  direktorku marketinga,  Mariettu Kazalac. O drugim kadrovskim promjenama u Institutu nije htio da govori, ali je, ipak, kazao da su očekivanja za popunjenost u septembru odlična, kao i da su sada maksimalno iskorišćeni kreveti u Prvoj fazi, gdje su domaći i u Mediteranskom centru, gdje su mahom Norvežani, Holanđani i Rusi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code