INSTITUT IGALO DONIRAO POLICIJI KOMPJUTERSKU OPREMU

INSTITUT IGALO DONIRAO POLICIJI KOMPJUTERSKU OPREMU

192
0
Podijeli

institut donacija1Najveća kompanija u Herceg Novom, Institut dr Simo Milošević, nastavlja s pozitivnim trendom poslovanja, ali i dokazuje da je društveno odgovorna. Donirali su vrijednu kompjutersku opremu Područnoj jedinici policije u Herceg Novom, kojom bi trebalo da se poboljša rad u sezoni i međusobna saradnja u bezbjednosti gostiju.
Oprema vrijedna skoro 4 hiljade eura (4 laptop računara, komplet tonera, 2 štampača, projektor) značiće dosta u operativnim poslovima službencima Uprave policije u Herceg Novom. Institut Igalo je izdvojio skoro 4000 eura za donaciju i tako pokazao da je društveno odgvorna kompanija, jer je iza njega uspješna poslovna godina, kazao je izvršni direktor mr Zoran Kovačević. „Iako su teški ekonomski uslovi, mi smo uspjeli da napravimo značajan finansijski napredak. Prošlu poslovnu godinu završili smo sa boljim finansijskim rezultatom u iznosu od 600 hiljada eura. U prva tri mjeseca ove godine napravili smo takođe bolji fanansijski rezultat u odnosu na prethodni period, u iznosu od 160 hiljada eura”.
U maju je i proširen najznačajniji inostrani program u Institutu na norveškom tržištu, za još jednu grupu pacijenata u oktobru. Vrijednost tog ugovora je 450 hiljada eura. U Institutu, u kome je država još većinski vlasnik, redovno izmiruju plate za 790 zaposlenih, poreze i doprinose. Za poslovanje kuće je izuzetno važna bezbjednost korisnika usluga:
institut donacija2„Mi znamo da je u jednom teškom periodu za Institut i za našu državu smanjenje bezbjednosti značilo i gubitak posla, tako da povećanje bezbjednosti je od posebne važnosti. U menadžmentu Instituta zato ovaj poklon ne gledamo samo kao poklon, već i kao investiciju” – smatra Kovačević.
Koordinacija Instituta s policijom je dobra, nedavno je za 24 h rasvjetljeno jedno krivično djelo, a iz Područne jedinice policije kažu da su preduzeli sve i za bezbjednu turističku sezonu:
„Drago mi je da prepoznajete Centar bezbjednosti Herceg Novi, MUP i Upravu policije, kao pouzdane i efikasne partnere u eliminaciji svih društveno negativnih ponašanja i inkriminisnaih aktivnosti. Centar bezbjednosti Herceg Novi biće pouzdan partner svim državnim i društvenim institucijama, građanima i staraćemo se o bezbjednosti naših građana. Rezultati iz protekla tri mjeseca ukazuju da ćemo imati uspješnu godinu, sa bezbejdnosnog aspekta, da su sve moguće pripreme za bebjednu turističku sezonu završene i da naši službenici u kontinuitetu postižu dobre radne rezultate. Oni su za 30 odsto bolji nego prošle godine” – kazao je rukovodilac Područne jedinice policije u Hreceg Novom, Miloš Vučinić.
institut donacija3On je istakao i da cijeni što će ostavriti dobru saradnju s Institutom što će, kakoje kazao, imati uspješnu godinu.
– Veseli me kao građanina Crne Gore, a onda i kao službenika Ministarstva unutrašnjih poslova što je Institut uspješna firma i poštuje obaveze prema državi Crnoj Gori.
Vučinić je potvrdio i da su radi poboljšanja bezbjednosnog ambijenta tokom sezone u pograničnom pojasu ovih dana organizovani i sastanci sa predstavnicima policije Republike srpske i Republike Hrvatske.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code