Početna Ekonomija Institut Igalo neće biti otvoren 1. marta: Epidemija “kosi”, a nema ni...

Institut Igalo neće biti otvoren 1. marta: Epidemija “kosi”, a nema ni kredita

13

Iz menadžmenta Instituta Dr Simo Milošević obabijestili su da, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Herceg Novom, neće početi sa radom, kako je planirano 1. marta.

-Ova odluka je donesena u cilju sprječavanja daljeg širenja epidemije uprkos izraženoj potrebi velikog broja osiguranika Fonda zdravstva Crne Gore koji čekaju rehabilitaciju u našoj ustanovi. Po isteku sada važećih mjera, a u skladu sa novonastalom situacijom, menadžment će razmotriti novi datum otvaranja – saopštila je vd.izvršne direktorke dr Marina Delić.

Ona je još juče Radiju Jadran kazala da je izuzetno teška finansijska situacija u Institutu s obzirom da od novemba čekaju kredit IRF-a, za isplatu zakašnjelih ličnih dohodaka za decembar i januar. Ali ne samo za plate, već i za neophodno servisiranje, kako bi Institut počeo sa radom od 1. marta.

Sa ovim ekonomskim nevoljama ide i pogoršana epidemiološka situacija, pa je egzistencija radnika veoma ugrožena. Još nema dogovora o najavljenom štrajku, što je takođe dodatni zdravstevni rizik. Moguće je zato da će se zato oglasiti saopštenjem Sindikat Instituta.

13 Komentari

 1. Ne nadam se puno od sindikata.Oni puvaju u istu tikvu sa Delickom.Ali se ne mogu nacudit tuziocima i inspektorima za privredni kriminal sto ne ustanu da ispitaju kako jedna grupica Libijaca dolazi svaki dan na terapiju u Institut? Smjesteni su prica se u Rakcevicevpm hotelu a odje dodju na terapiju.Ima li koga u ovu nesretnu drzavu da ispita ciji je to aranzman i ko ga je odobrio i dje idu pare od toga? Ima li ova zemlja vlast? Ili cemo morat sami da tuzimo ispitujemo i privodimo?

  16
  4
 2. Kakve ste vi budale a smatrate se obrazovanim ljudima.Pravicete strajk kad ne radite? Kad ste na prinudnom.Strajk se pravi kad je zgrada krcata pacjentima bilo domacim bilo stranim.Onda se pravi strahk.Kad ljudi zavise od vas kao sto vi sad zavisite od mlade ministrice i stare vd.direktorice a koje se inace ocima ne mogu vidjet.Tako se pravi strajk.A ovako? Mozda vas se skupi nekoliko i ode na kafu.A ovaj novi sindikat? Pa svi u njemu su clanovi ili pristalice DPS.

  13
  1
 3. Nemojte nam bajke pricati kad se uveliko prica da se otvarati nece prije 04.maja jer su izbori 25.aprila, a URA drzi konce instituta. Ovo su izborne igre nove vlade, samo zasto kad je 90% radnika instituta za ovu novu vladu. Ovo trenutno stanje sa platama nema veze sa bivsom vladom i bivsim rukovodstvom instituta. Samo je potrebno da se potpise papit koji je na stolu premijera od novembra. Ja imam da podmirim stan i komunalije, a sta je sa onima gdje po dvoje radi u institut. Pa sad eto… trazili ste gledajte.

  35
  13
 4. Institut se nece otvoriti tek 01.maja jer su izbori 25.aprila. Nemojte nas laznim informacijama bombardovati. A do tada nema ni plate.

  22
  9
 5. Jedini izlaz je da se proda stari dio banje,tj.prvafaza.Od toga novca poceti sve nanovo u 2 fazi,naravno sa komplet novim rukovodstvom i novim sindikatom koji je za svu pohvalu…

  8
  19
 6. Sace da prave strajk oni koji su najmanje radili,godisnji prinudni….Ali,kako nema I stranaca,nema lova u mutnom,dolazi zla ura.A I svedno,ne bi nam dosao nijedan stranac s obzirom kako smo azurni sa vakcinama.

  24
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code