INSTITUT IGALO OČEKUJE DA DOBIJE NA JOŠ JEDNOM NORVEŠKOM TENDERU

INSTITUT IGALO OČEKUJE DA DOBIJE NA JOŠ JEDNOM NORVEŠKOM TENDERU

80
0
Podijeli

Na tenderu Univerzitetske bolnice iz Osla, kojim su pozvani ponuđači iz čitave Evrope, konkuriše i Institut “Dr Simo Milošević” u Igalu.

Tender za pružanje usluga rehabilitacije njihovim pacijentima reumatičarima zatvoren je 3. marta. Iz menadžmenta se nadaju da će kao i prethodne više od tri decenije dobiti pozitivan odgovor. To bi značio nastavak 38-godišnje saradnje i u periodu od 2015. do 2018 godine i kako nam je ranije kazao izvršni direktor Zoran Bošnjak, prihod od 10 miliona eura.
Institut je 4. marta obišla delegacija predstavnika Univerzitetske bolnice Oslo sa najodgovornijim u odjeljenju liječenja u inostranstvu. Krajnje pozitivno su reagovali na ono što su zatekli u Institutu nakon velikih investicionih radova tokom ove zime.

Picerija i restoran

HOLANĐANI I FOLKLORISTI OTVARAJU SEZONU

Krajem marta se očekuje dolazak prve grupe holandskih gostiju, koji tradicionalno najavljuju početak sezone u II fazi Instituta Igalo. Objekat II faze Instituta je od 1. marta domaćin IV Međunarodnog festivala folklora „Prijatelji Bugarske”, na kojem učestvuju djeca, mladi umjetnici iz Rusije i Bugarske. Organizator ove manifestcije je Festivalski program dječijeg stvaralaštva iz Moskve. Nakon uspješno održanog koncertnog dijela, mališani i njihovi roditelji će odmor u Igalu, koji će trajati do 8. marta, iskoristiti za upoznavanje Crne Gore i okoline.
Organizator najavljuje mogućnost sličnog festivala tokom oktobra ove godine, sa učesnicima seniorima, folklornim umjetnicima iz Rusije, Bugarske, Srbije i Crne Gore.

STARO ZDANJE INSTITUTA S NOVIM SJAJEM

Otpočelo je i renoviranje I faze Instituta, gdje su u najvećem broju smješteni pacijenti za koje troškove liječenja snosi Fond zdravstva Crne Gore. Planirano je i uvođenje kablovske televizije i WiFi. A u soliteru I faze Instituta, koji će biti otvoren u periodu od maja do početka oktobra i gdje su u najvećem broju smješteni gosti koji borave na rekreativnom odmoru, preko sindikalnih organizacija iz Crne Gore, renovira se određeni broj soba, prvenstveno kupatila.
Za ovu godinu je najavljen i dolazak grupa penzionera iz Republike Srpske, ali i gostiju iz Albanije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code