Institut Igalo otvara vrata za prvi „Mimozin“ vikend

Institut Igalo otvara vrata za prvi „Mimozin“ vikend

7
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_Institut_2Nakon zimske pauze, Institut Igalo će 1. februara otvoriti objekat II faze, kako je to bilo i ranijih godina za Praznik Mimoze. U okviru cvjetnog festivala Institut će biti domaćin najvećih zabavnih događaja, dva maskenbala za odrasle, dječijeg maskenbala, izložbe cvijeća i riblje večere.
– Shodno najavama, očekujemo da će prvog vikenda februara, kada se održavaju fešta od mimoze, ribe i vina i prvi maskenbal za odrasle, posjeta biti bolja nego prethodnih godina. Vlada veliko interesovanje agencija iz okruženja, posebno iz Srbije i Republike Srpske kojima smo ove godine ponudili smještaj u našem objektu po povoljnijim cijenama. Pored njih, u skladu sa dosadašnjom praksom, u našem objektu će u narednom periodu medicinske usluge koristiti osiguranici Fonda zdravstva Crne Gore kao i gosti iz okruženja – kaže za Radio Jadran, direktor sektora marketinga i prodaje Instituta, Nikola Mračević.
Kada je riječ o sportskim dešavanjima, 5. i 6. februara na bazenu sportskog centra Instituta Igalo biće organizovan Međunarodni Turnir vaterpolo veterana – Mimoza kup 2016 na kome će se takmičiti više ekipa iz susjednih zemalja, te se očekuje veoma dobra popunjenost naših smještajnih kapaciteta.
Drugog vikenda februara od 12. do 14. februara, Institut će biti domaćin XXI plivačkog mitinga „Montenegro mimoza kup“, gdje se ponovo očekuje rekordna popunjenost kapaciteta. U istom terminu, u prostorijama Vile „Galeb“ biće održana izložba cvijeća. U nedjelju, 14. februara, u 15 h održaće se dječiji maskenbal.
– U subotu, 20. februara u Institutu se održava III maskenbal za odrasle, a 7 dana kasnije tradicionalna riblja večera u kompletnoj organizaciji Instituta, za koju vlada veliko interesovanje. Na zahtjev naših stalnih posjetilaca goste će zabavljati Trio gušti, koji godinama unazad prave prepoznatljivu mediteransku atmosferu – ističe Mračević.
nikola mracevic rjKada je riječ o objektu I faze Instituta, njeno otvaranje je planirano za početak maja. Kao i prethodnih godina očekuje se velika popunjenost kapaciteta naročito u ljetnjim mjesecima, sa velikim procentom učešća domaćih pacijenata.
– Kao i ranijih godina, u periodu kada su objekti bili zatvoreni, obavljeni su redovni radovi održavanja i aktivnosti na osvježavanju prostora. Tokom 2015. godine u objektima Instituta Igalo ostvareno je 198.000 noćenja, što je na nivou prethodne godine. Za tekuću godinu se očekuje broj noćenja na nivou 2015. – najavljuje naš sagovornik.
Norveški program počeće 25. aprila. Broj pacijenata od 750 biće kao i lani. Dolazak prvih grupa iz Holandije se očekuje 5. aprila.
– Prošle nedjelje Institut Igalo je potpisao Ugovor sa Savezom udruženja penzionera i Fondom penzijsko invalidskog osiguranja kojim se, i ove godine crnogorskim penzionerima nudi mogućnost rekreativnog odmora pod povoljnim uslovima uz mogućnost plaćanja na 10 mjesečnih rata – podsjeća Mračević.
Krajem maja će objekat Vile Galeb biti otvoren za redovne obilaske, u međuvremenu samo na upit za grupe koje broje više od 10 osoba. U potrazi za novim tržištima, tokom novembra, predstavnici Instituta su obišli potencijalne partnere u Azerbejdžanu, kao i tur operatore u Belgiji i Holandiji, gdje su naišli na veliko interesovanje za rehabilitacione usluge i boravak u Igalu.

7 Komentari

  1. Sto ne pomenuste u prvom vikendu februara i Medjunarodni vaterpolo turnir veterana gdje Vam organizatori “Jadran Veterani” dovode min. 120 ucesnika koji ce biti smjesteni u II fazi Instituta ?

Ostavite komentar

*

code