Institut Igalo s više gostiju nego prošle sezone

Institut Igalo s više gostiju nego prošle sezone

3
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_institut_gostiNakon neuspjelog IV tendera za prodaju državnih akcija, u iščekivanju eventualnog raspisivanja novog tendera i iznalaženja najboljeg rješenja za  buduće poslovanje, Institut Dr Simo Milošević ove  sezone ima bolju popunjenost u odnosu na protekle.
U Prvoj i Drugoj fazi Instituta boravi nešto preko hiljadu pacijenata i turista. Razlog boljoj posjeti su 15 % niže cijene u odnosu na prošlogodišnju sezonu, koje su samim tim privukle i veći broj gostiju sa prostora ex-Yu, objašnjava za Radio Jadran direktor marketinga i prodaje, Nikola Mračević:
– Sezona je krenula u aprilu tradicionalno, dolaskom Norvežana, s obzirom da je to najpogodniji period za terapije i rehabilitaciju. U objektu II faze bolja je popunjenost, a vratio nam se ponovo veliki broj pacijenata sa prostora bivše SFRJ. Sve je to zahvaljujući takozvanoj ex-Yu ponudi. U cijenu je uračunato 5 terapija, pun pansion i ljekarski pregled. I ostali programi odvijaju  se po ugovorenim terminima. U avgustu se vraćaju Holanđani, Šveđani, do polovine oktobra, naveo je Mračević.

Odluka menadžmenta da snizi cijene u sezoni, bila je dobar potez i dala rezultate, s obzirom da ljeto nije najpodesnije sa terapije:

Picerija i restoran

– Privukli smo mnoge sportske ekipe, ali i ekipe i grupe koje ostaju od noći do 4. Imamo i grupe Grka i Koreanaca.
Zahvaljujući Filmskom festivalu Institut će imati maksimalnu popunjenost do 8. avgusta.

S obzirom na aktuelnu političku situaciju u Rusiji, Institut i ove godine bilježi manji broj ruskih turista, ali to je nadomješteno dolaskom gostiju sa drugih tržišta, i takav trend trebalo bi da se zadrži do zatvaranja II faze, krajem oktobra:

– Posljednja, šesta grupa od 130 Norvežana odlazi 10. Oktobra, a mi ćemo tradicionalno biti otvoreni do kraja tog mjeseca, naveo je Mračević.

Dobru posjećenost bilježi i vila Galeb, gdje se 4 puta sedmično obavljaju organizovani obilasci, a interesovanje svakodnevno raste, što je posljedica dobre promocije.
U Institutu je nešto više od 700 stalno i sezonski zasposlenih radnika. Ima problema zbog dotrajalosti opreme i objekata, kaže Mračević, ali  medicinsko i nemedicinsko osoblje u svim anketama tradicionalno dobija najbolje ocjene i predstvlja neprocijenljiv kapital Instituta.

3 Komentari

  1. Samo se dobra firma može dobro prodati,nije niko lud da kupuje nešto što je loše.Banji raste cijena svaki dan i potrebno je samo ulaganje ,kao i još ponešto.Idemo,idemo….još samo malo,pa će biti bolje.

  2. Institut radi ustaljeno bez greške,nečujno i neprimjetno kao sat, jer su svi tako navikli.Niko se ne umori,a sve funkcioniše.Malo ko tako zna. Ništa ne treba da se mijenja.

Ostavite komentar