Početna Ekonomija Institut Igalo se priprema za Praznik mimoze i nova tržišta

Institut Igalo se priprema za Praznik mimoze i nova tržišta

0

Objekat prve faze Instituta Igalo ispratio je posljednje pacijente 24. decembra, nakon što je u njemu ove godine ostvareno 203 000 noćenja, što je 5000 više u poređenju sa prethodnom godinom.

institut dr simo milosevic rj8To je rezultat smanjenja cijena za 12%, navode iz menadžmenta. Kao i prethodnih godina, većinu gostiju u objektu druge faze su činili Norvežani, Šveđani, Danci, Rusi, Ukrajinci, Holanđani, kao i korisnici usluga sa EX YU prostora.

U starom zdanju medicinske usluge su koristili prvenstveno pacijenti iz Crne Gore, korisnici Fonda zdravstva, Saveza udruženja penzionera, brojne sindikalne organizacije, kao i gosti iz Albanije.

Nakon zimske pauze, Institut Igalo će, kao i ranije opet početi sa radom, pred Praznik mimoze, 30. januara. Institut će tada biti domaćin najvećih dešavanja: dva maskenbala za odrasle, dječijeg maskenbala, kao i tradicionalne Riblje večere.

– Shodno najavama, očekujemo da će prvog vikenda februara, kada se održavaju Fešta od mimoze, ribe i vina i prvi maskenbal za odrasle, posjeta biti bolja nego prethodnih godina. Vlada veliko interesovanje  agencija iz okruženja, posebno iz Srbije i Republike Srpske, kojima smo i ove godine ponudili smještaj  u našem objektu po povoljnim cijnama. Takođe, u sklopu Praznika Mimoze, u periodu od 17. do 19. februara, Institut će biti domaćin XXII Plivačkog mitinga „Montenegro mimoza kup“, gdje se ponovo očekuje rekordna popunjenost kapaciteta – kaže direktor marketinga Instituta, Nikola Mračević.

Radi promocije turističke ponude Herceg Novog u toku Praznika mimoze Institut Igalo će ponuditi povoljne petodnevene paket aranžmane po specijanim cijenama, kojima će omogućiti svim zainteresovanima da budu dio manifestacija i kulturnih zbivanja, koja će biti organizovana  tokom februara, ali ujedno i da iskoriste mogućnost da se po povoljnim uslovima uvjere u kvalitet usluga Instituta Igalo.

 Investiciono održavanje  i očekivana posjeta

Stari stacionar primiće prve goste u aprilu 2017. nakon što se obave nužne pripreme.

nikola mracevic rj– Kada je riječ o objektu Prve faze Instituta, otvaranje je planirano za sredinu aprila. Kao i prethodnih godina očekuje se velika popunjenost kapaciteta naročito u ljetnim mjesecima, sa velikim procentom učešća domaćih pacijenata – kaže Mračević.

Kao i ranijih godina, u toku zimske pauze u objektu Druge faze u toku su radovi na redovnom održavanju objekta. Završena je sanacija krova sportskog bazena koji je godinama predstavljao problem, posebno u zimskim mjesecima, kada je postojala opasnost od otkrivanja krova uslijed vrmenskih nepogoda. U završnoj fazi su radovi na sanaciji cjevovoda na terpijskom bloku, obnove dijela klimatizacionog sistema u jednom dijelu smještajnih jedinica i ugradnja nove kuhinjske opreme. Takođe, renoviran je i osvježen enterijer u jednom dijelu smještajnih jedinica, a sve sa ciljem da se zadovolje potrebe  pacijenata koji pored kvalitetnih mediciniskih usluga zahtijevaju i komforniji smještaj.

– Za iduću godinu, prema interesaovanju, upitima i ugovorenim aranžmanima, realno je očekivati da broj noćenja bude na nivou ove godine, sa određenim procentom povećanja. Dugogodišnji strateški partneri, nastavak saradnje, je nešto što Institutu Igalo daje potvrdu kvaliteta medicinskih usluga. Obnovljen je godišnji ugovor za realizaciju norveškog programa gdje je planiran dolazak prve grupe 25. aprila. Za 2017. godinu ugovorena je rehabilitacija za 750 norveških pacijenata. Dolazak prvih grupa iz Holandije se očekuje početkom aprila – ističe Mračević.

Ponuda će biti plasirana i na nova tržišta. Planirano je učešće na većim sajmovima u februaru i martu. U toku su aktivnosti radi otvaranja tržišta Ujedinjenih arapskih emirata, te je, prema riječima Mračevića,  posredstvom naše ambasade ostvaren kontakt sa ključnim zdravstvenim ustanovama te zemlje. Takođe, dogovoreno je da predstavnici Instituta budu dio Vladine delegacije koja će krajem januara posjetiti UAE.

– Pored povećanja broja noćenja zabilježenog u ovoj godini, posebno nas raduje činjenica da je još jednom i zvanično priznata važnost Instituta Igalo kao ključne medicinske ustanove u oblasti rehabilitacije koja doprinosi poboljšanju zdravstvenih usluga u Crnoj Gori, a time i predstavlja brend kojim se naša zemlja može pohvaliti. Naime, 23.decembra Institut Igalo je dobio godišnju nagradu Ljekarske komore Crne Gore “Dr Branko Zogović”. Nagrada se dodjeljuje zdravstvenoj ustanovi koja je u toku jedne kalendarske godine postigla posebno dobre rezultate u liječenju pacijenata, koja je dobro organizovala posao, omogućila dostupno kvalitetnu i savremenu zdravstvenu zaštitu i doprinijela unapređenju i poboljšanju zdravstvenog položaja kod stanovništva Crne Gore – podsjeća direktor marketinga i prodaje Instituta Nikoal Mračević.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code