Početna Ekonomija Institut Igalo u gubitku 2,34 miliona eura

Institut Igalo u gubitku 2,34 miliona eura

23

Za razliku od prošle godine kada je u trećem kvartalu Institut dr Simo Milošević imao dobit od 1,1 milion eura, ove godine je zabilježio gubitak od 2,34 miliona eura. Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi Instituta su na kraju septembra iznosili 4,06 miliona eura i bili su 2,4 puta manji nego u uporednom periodu, prenosi Mina-business.

Poslovni rashodi kompanije smanjeni su 25,8 odsto na 6,23 miliona EUR. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su 3,84 miliona EUR, materijala 1,03 miliona eura, a amortizacije i rezervisanja 598,5 hiljada. Ostali poslovni rashodi iznosili su 750,61 hiljadu eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju trećeg kvartala vrijedila je 63,61 milion eura, što je 3,2 odsto manje u odnosu na uporedni period.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznose 1,06 miliona eura, a kratkoročna 10,96 miliona eura.

Neraspoređena dobit iznosi 1,13 miliona eura, a odložene poreske obaveze 1,48 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Vile Oliva posjeduje 26,69 odsto akcija Instituta, a crnogorski Investiciono-razvojni fond 23,65 odsto. Crnogorska Vlada posjeduje 19,19 odsto dionica Instituta, Fond zdravstva 10,23 odsto, a Zavod za zapošljavanje 3,41 odsto. Valeant Pharmaceuticals International California posjeduje 1,29 odsto, dok je iza CK Zbirnog kastodi računa 1 skriven vlasnik 1,22 odsto dionica. Iza UCB Zbirnog kastodi računa 2 nalazi se vlasnik 1,09 odsto akcija.

Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto vlasništva.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte krajem januara nije prihvatio izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima pregovora za zaključenje ugovora o prodaji 56,48 odsto akcijskog kapitala u Institutu “Simo Milošević”.

Ponudu za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta dostavio je konzorcijum češke kompanije Philibert i Vile Oliva, vlasnika biznismena Žarka Rakčevića.

Konzorcijum je ponudio deset miliona eura za 56,48 odsto državnih akcija u Institutu i 27,94 miliona eura investicija u narednih pet godina.

23 Komentari

 1. Ne postoji posten novinar u Crnoj gori koji bi se usudio doci i napisati istinu o sramoti prema zaposlenima koja se desava u institutu i odlivu novca u djepove DPS-ovaca postavljenih u nepotrebni bord direktora koji sisu krv i unistavaju ovu ustanovu.

 2. Dobar li je korona sapun da opere svu prljavstinu koju je direktorica napravila
  Institut je dobro nokautiran a partiji kojoj pripada je napravila nemjerljivu štetu tako to rade nesposobni i bolesno sujetni ljudi

  12
  4
 3. Daj ljudi, jel se šalite da će Rajovićka doći umjesto Sloba. Pa to bi bilo gore riješenje za partiju, gore nego što je Slobo Krušo. Čujem dosta DPS-ovaca, nikad gore od sloba ali ima gore od goreg vjerujete.

  11
  1
 4. Oh Gordana! Da li ces to sad izaci na Radio Novi sa izjavom kako je bilo 11 sindikalaca vise nego prosle godine? I kako ste uspesno srezali troskove smanjivsi cenu sapuncica po sobama sa 0.9€ na 0.8€ nema veze sto sa tim sapunom mozes da skidas rdju, kamenac i prvi sloj koze. A gde su ti zastave sa karantina? A reci mi sto je ovo izostala podrska komentatora iz tvog kabineta a Goco? Da te ovo ne ciste partijski drugovi zbog toga sto ti je Institut stozer DFa koji si ti slucajno ili namjerno pisala kao siguran glas? Da li ste zbog te obmane izgubili Gordana? Da li si radi svoje popularnosti unistila procjenu i nadala se da ce neko drugi da je pokrpi? Da, daaa pa pokrpio je. DF hahahahaha

  14
  2
 5. Gordanaaa kad sam cuo da nam dolaIs za predsjednika dps u novom malo aam ae obradovaoooo! Bar znam da konacno nema vise dps u gradu! Vec se osjeti svjezina! Idi Goge moja, idi pomozi i DPS ko sto si bila omiljena i voljena u Meljine i Dom zdravlja i u Banju… sve frontove ostavi i usmjeri se na dps pomozi iiiiiim!

  14
  3
 6. Rajovicka samo presipa iz supljeg u prazno. Godinama se hvalila rezultatima koji su dolazili sami po sebi (a opet isla u minus). Rastjerala je oko sebe sve sem DPS junose koji joj masu repom da dobiju stimulaciju i mogucnost da se radnim danom naspavaju do devet pa tek onda podju na posao, glume sefa, lijece komplekse, nesposobnost lako zataskaju u velikom sistemu. Sa svih sajmova na koje su isli nikad nikog odmgostiju doveli nisu. Sve njene emisije na kojima se razmece vjestinom upravljanja su toliko jadne i bez pokrica. okupila nesposobnr kojima moze biti boginja i sad smo tu gdje jesmo. Zao mi je sto ce mnogi ljudi vrjiedni ostati bez posla kad uslijedi spasavanje Banje ili prodaja. Ali nek samo njoj vidimo ledja.

  16
  3
 7. Uh, sljos su dobro prosli! Rajovicka i njen sistem i strasne sposobnosti, daleko poznata po tome sto je dje god je dosla g.com zalupila vrata, svima podmetala, sa svima se svadila. I sad dodje do toga da je tim bahacenjem ugrozila najvecu firmu u gradu. Samo nek ide daleko joj lijepa kuca. Nesposobna i priucena a prepotentna. Opasno.

  20
  2
 8. Ekonomisti i pravnici su nesposobni kadar,treba ih pod hitno pretresti pa po zaslugama.Strucno osoblje radi uglavnom kako treba što znači da je za sve kriv menadžment.Nadajmo se da će se uskoro naći rešenje za firmu koja bi trebala biti ponos grada.

  22
  4
 9. pod hitno precesljati ,pohapsiti,sve su unistili.onaj iz sindikata pokupio pare i niko me nista.dokle..sve kumovi,rodjaci …….metla…

  40
  1
 10. Corona je samo alibi za nesposobni menadžment…sa punim pravom se može reći da je od svog osnivanja ovo najnesposobnija postavka direktora, na čelu sa Rajovićkom !!!

  37
  2
 11. Boga mi se Direktorica opasno priprema da preuzme od Krusa poziciju predsjednika Opstinskog Odbora.
  Već lobira, priprema teren i one njene poltrone banjske sto placa stimulaciom da komentarisu ovdje na portalu.
  Ako ona postane predsjednik u Novi, to ce biti dno dna.

  37
  2
 12. Sad ce direktorica da parti polako sa tog mjesta. Konacno! Najavljuje da ce se uhljebiti kao predjednik DPS za Herceg Novi. Idealno! Nek i njih oplemeni ko i Banju!

  32
  2
 13. Tužbe protiv tih koji nesavesno upravljaju Institutom. Direktno su oštetili državu. Pa zar treba dovijeka praštati lopovima i neznalicama. Procesuirati to pod hitno, kada se promijeni pravosuđe, da ih ovo sadašnje ne bi oslobađalo krivice i odgovornosti.

  58
  1
 14. Tako to biva kad se previše sniva!Tako to biva kad partijski potrčci bez dana iskustva u vođenju ustanove ovakvog tipa zasjednu na njenom čelu!Toliko su samoljubljivi da jedno drugo očima ne mogu gledat i kopajući jamu jedni drugima kopaju je Institutu.Važno je da su izmjerili “siguran glas” to im je bila glavna preokupacija, a koliko su samoljubivili ubijedili su sebe i ove iznad sebe da su svi sigurni.Nijesu razmišljali o rezultatima poslovanja i kako svoje neznanje da okrenu u znanje.Gospodo draga ovo je Institutr nije kafana, tu trebaju kvalitetni i stručni ljudi.Samo ovi novi kad dođu, i ako ne mislim da će biti bolji prvo treba da urade reviziju poslovanja,zapošljavanja, reviziju svih ugovora , troškova za vrijeme ovih struzčnih direktora.Institut je kapital ovog krada i ove države sa visokokvalitetnim medicinskim osobljem, a nije prćija i dom za smještaj partijskog kadra sumnjivog znanja!

  21
 15. Institut kad je radio u punom kapacitetu u najboljoj sezoni ,prikazivali su se gubici i to u ne malim iznosima!!radnici vazda na minimalcu a direktori navodno eksperti u svojoj struci!! Prije će biti nesposobno rukovodstvo od prvog dana gazdovanja!!tako da ovaj naslov i nije neka novost već pokriće i razlog za prikrivanje poslovnosti kroz duži period.

  46
  5
  • Ooo svi ste isti. I sad polusvijet ti lajkuje. Da ti se jedan dan da plda vodis vidili bi te gdje si. Drzava dinara nije vracala i ulagala u banju. Pare se iznose samo. Poslovi banje su na zavidnom nivou u kakvim je on ztanju u poredjenju sa onim sto danas trazi jedan zdravstveni turista. Ne daj boze da branim ovu iz DPS-a.ali njima su vezane ruke u dosta cemu… a da ne govorim da partije sa vlasti odredjuju tu mnogo sta…

   19
   9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code