Početna Društvo Institut za biologiju mora partner u dva projekta

Institut za biologiju mora partner u dva projekta

0

Institut za biologiju mora partner je na dva Erasmus+ projekta izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju.

Foto: ucg.ac.me

Univerzitet Crne Gore, Pomorski fakultet Kotor u saradnji sa Institutom za biologiju mora koordiniraće regionalnim projektom pod nazivom “Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management”. U projekat su kao nacionalni partneri uključeni Agencija za zaštitu prirode i životne sredine Crne Gore i NVO Eko Centar Delfin iz Kotora, kao i partnerski univerziteti iz zemalja Evropske unije Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Kadizu i Univerzitet Azurna obala iz Nice. Ukupni budžet projekta iznosi 845.188 eura.

Takođe, Institut za biologiju mora je partner u regionalnom projektu “Educational Capacity Strengthening for Risk Management of Non-native Aquatic Species in Western Balkans”. Ukupni budžet projekta iznosi 805.030 eura.

Kako je saopšteno iz Univerziteta, to su rezultati selekcije projekata za 2020. godinu u okviru programa Erasmus + Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju. Ukupno je odobreno za finansiranje 164 projekta, od 1.005 prijavljenih. Za region Zapadnog Balkana odobreno je 18 projekata od 105 prijavljenih. Najveći broj projekata je opredijeljen za region Azija 48, zatim za region Južni Mediteran 34, region Istočna Evropa 26, region Latinska Amerika 14, region Centralna Azija 15, među-regionalni uključujući Rusiju 8 i među-regionalni isključujući Rusiju 12, region Centralna Afrika 9, region Južna Afrika 6 i najmanje za region srednji Istok 4 (Irak, Iran i Jemen).

Univerzitet Crne Gore je u okviru ovog programa postigao veliki uspjeh dobivši 7 projekata, jedan koordinatorski i šest partnerskih.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code