Institut za građevinarstvo iz Podgorice izvršiće reviziju puta Ratiševina–Mojdež

Institut za građevinarstvo iz Podgorice izvršiće reviziju puta Ratiševina–Mojdež

1313
13
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Opština Herceg Novi angažovala je Institut za građevinarstvo iz Podgorice, koga zastupa izvršni direktor prof. dr. Duško Lučić, za izradu revizije postojeće projektne dokumentacije i tehničke kontrole izvedenih radova na klizištu na putu Ratiševina – Mojdež. Ugovor su juče potpisali predsjednik Opštine Stevan Katić i izvrši direktor Instituta, prof dr Duško Lučić.

Vrijednost Ugovora, odnosno posla, je 5.400 eura sa uračunatim PDV-om. Rok izvršenja Ugovora je 45 dana od dana potpisivanja.
Revizija dokumentacije i radova na terenu trebalo bi da utvrdi razloge za urušavanje ovog puta, kao i odgovornost i način sanacije.

Picerija i restoran

Podsjetićemo, sanacija dijela puta Ratiševina – Mojdež koštala je lokalnu upravu 550 hiljada eura, što je bila skoro trećina prošlogodišnjeg budžeta utrošenog za kapitalne investicije. Garantni rok za izvedene radove trebalo je da bude 2 godine. Sanacioni radovi počeli su u februaru 2017. godine, završeni ljetos, a već u decembru pojavile su se pukotine. Privremena sanacija kojom je osposobljena jedna traka za saobraćanje urađena je u februaru.

13 Komentari

 1. Svaka čast prof. Lučiću.
  Ali svi ti nalazi su u oblandama isuviše stručni i teoretski.
  A i svako ono magare, ako ih još ima u Mojdežu, zna da je kriva i Opština kao investitor i projektant i nadzor, ako ga je bilo i dupliranje tih nadležnosti.
  5  1
 2. 1.Има ли игдје дио било које трасе из доба Аустроугарске да је потонуо.
  2. Погледајте пропусте из тога времена.
  3.Живанко ???
  4.Крушо изводио , ко је надзор .
  5.Ко је пројектовао и ко је дао сагласност на пројекат.
  6. Гаранција 2г. Ваљда је 10г. минимум.
  7. У Х.Новом ама баш ништа се не ради квалитетно. Огромне се паре дадоше ???
  Све су то КРИВИ ерцеговци. Погледајте Требиње.
  9  0
 3. A da profesor doktor Lučić pogleda malo
  SKALE STO VISE NA MOJDESKI PUT
  O tome bi sigurno mogao jedno dobro i korisno predavanje imati pred budućim arhitektima, sa osvrtom kako netreba raditi u planiranju grada.
  Pozdrav za Duska !!!!!
  15  4
 4. A neka se gospodin prof. dr. Lučić zainteresuje o stanju potkopa u Mojdežu. Ako ga uopšte nešto u Herceg Novom, a posebno u Mojdežu interesuje.
  15  3
  • Nije ti Lucic kriv ni za put ni za potkop…da se ista tada on pitao sigurno do ovoga nebi doslo!!Profesionalac, bez mrlje jedne u karijeri!!!Vidi se da ne znas o kome pricas!!
   10   2
 5. Ovo prevazilazi sve smijurije. Kakav to treba elaborat i kakav je to dr Lučić? Da li u ovoj opštini postoji neko ko zdravorazumski razmišlja? Da li gospoda zna da se radi o 20 metara ( dvadeset metara puta)? Nađite nekog iskusnog majstora – zidara, tesara- i riješićete problem. Pustite se više tih Lučića.
  12  9
 6. Dok oni dodju ima samo jos vise da se prosiri.
  Pojavile su se nove pukotine prema Mojdeskoj strani, zamjetih ih jutros.
  Nego da pitam: Da li moze da se naspe i nabije malo tampona? Slomih sve auto ispod.
  15  2
 7. Napravili ste veliku grešku.
  Trebalo je da pred Osnovnim sudom u Herceg-Novom pokrenete postupak obezbjeđenja dokaza putem građevinskog i geološkog vještačenja.
  Ovako ništa. Koliko god bude kvalitetna i stručna revizija neće obavezivati ni projektanta ni izvođača. A pogotovo ne može “utvrditi odgovornost”, kako se to u tekstu navodi. To može samo sud.
  16  2

Ostavite komentar

*

code