Početna Oko nas Budva Interesovanje Rusa za Budvu ne jenjava

Interesovanje Rusa za Budvu ne jenjava

4

Međunarodna turistička berza u Moskvi pokazala je da i u vrijeme pandemije vlada veliko interesovanje za Budvom ruskih partnera i individualnih turista.

Foto: TO Budva

– Očekujemo i obnavljanje direktnih avio veza u što skorijem roku, kako bi se u ovoj sezoni mogao očekivati značajan povratak turista iz Rusije, istakla je direktorka Turističke organizacije opštine Budva Maja Liješević.

Turistička ponuda Budve predstavljena je na 27. Međunarodnoj turističkoj berzi MITT 2021 u Moskvi od 16. do 18. marta, ujedno i prvoj berzi koja je održana na tradicionalan način od početka pandemije virusa Kovid-19.

Kako je saopšteno iz TO Budva, tokom sajma najviše pažnje posvećeno je izazovima koje je Kovid-19 proizveo u sektoru turizma, modelima za prevazilaženje krize, uz epidemiološku stabilizaciju. Obnovljeni su i uspostavljeni brojni kontakti sa ruskim partnerima, a predstavljanje turističke ponude izazvalo je značajnu pažnju ruskih medija.

Iz te lokalne TO navode da i pored toga što je pandemija tokom prošle godine spriječila dolazak ruskih turista u očekivanom broju, građani Rusije nijesu zaboravili razloge koji ih tradicionalno dovode u Budvu, pa su se najviše interesovali za kulturu, zabavu, gastronomiju, vjerski i aktivni turizam i sve vidove smještaja. Interesovanje su pokazali i oni koji prvi put žele da posjete Budvu, ali i oni koji su je već posjetili, a rado bi to učinili ponovo već u ovoj godini.

“Tokom ova tri dana pokazalo se da i u vrijeme pandemije vlada veliko interesovanje za Budvom i naših ruskih partnera i individualnih turista. Očekujemo i obnavljanje direktnih avio veza u što skorijem roku, kako bi se u ovoj sezoni mogao očekivati značajan povratak turista iz Rusije“, istakla je direktorka Turističke organizacije opštine Budva Maja Liješević.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva ekonomskog razvoja, pored Turističke organizacije, ponudu su iz Budve predstavili i HG “Montenegro Stars”, “Beppler&Jacobson Montenegro”, hotel “Maestral Resort&Casino”, “HG Budvanska rivijera”, Ananti Resort, hotel “Vivid Blue” i hotel “Ami”, kao i agencije R Tours Company, Prometheus Travel.

Iz TO Budva dodaju da su gosti iz Rusije od izuzetne važnosti za taj grad, imajući u vidu činjenicu da je Budva njihova omiljena crnogorska destinacija i da podaci iz 2019. godine govore da je od ukupno 400.000 ruskih državljana koji su posjetili Crnu Goru čak 220.000 boravilo upravo u Budvi.

4 Komentari

  1. Letovi iz RUS za CG su otkazani da septembra. Turska fe ponovo imati super sezonu sa ruskim turistima… mozda nismo trebali osuditi hapsenje navaljnog.

    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code