Početna Oko nas Kotor Internacionalni festival u Kotoru od večeras

Internacionalni festival u Kotoru od večeras

0

Svečanim i zabavnim programom u Starom gradu u Kotoru od 21 h, biće večeras otvoren trodnevni XVIII Internacionalni ljetnji karneval. Jedna od manifestacija sa dugom tradicijom u Boki trajaće do 3. avgusta.

Zvaničnom otvaranju prethodiće ribarska fešta na Muljanksoj rivi od 20.30, dok će na Trgu od oružja u muzičkom dijelu programa od 22 h sata nastupiti Trio Gušti

Uz bogat muzički program tokom tri karnevalska dana, karneval će, pored grupa iz Kotora i Crne Gore, ugostiti i grupe iz Italije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Ukrajine i Kube.

“Osim navedenih grupa, karnevalu će prisustovati i predstavnici borda FECC-a i predstavnici iz više evropskih karnevalskih gradova”, saopštili su organizatori.

Veliki abrum i predstavljanje inostranih karnevalskih grupa planirano je za sjutra veče u Starom gradu od 21 h, dok će sat kasnije na Trgu od oružja, od 22 h biti upriličen koncert grupe Magazin.

U subotu 3. avgusta od 21 h glavnom saobraćajnicom kroz Kotor prodefilovaće karnevalska povorka. U 22 h u Starom gradu počeće koncert Cubalcanice i Tri kvarta.

Organizator karnevala je udruženje “Fešta” iz Kotora, a pokrovitelji manifestacije su: Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore, Opština Kotor, Nacionalna turistička organizacija i TO Kotor”, saopštili su organizatori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code