Početna Ke Nova Internacionalni karneval u Pančevu najavio ljeto, novske Maškare zapaženi gosti

Internacionalni karneval u Pančevu najavio ljeto, novske Maškare zapaženi gosti

0

Maska „Satiri“ iza koje se „krije“ 12 članova hercegnovske NVO Maškare stigla je i do Pančeva na dvodnevni 17. Internacionalni karneval, 21. i 22. juna. Pobrali su i ovoga puta aplauze publike tokom karnevalske povorke, koja je sa skoro 2000 učesnika predstavljala pravu srpsku turističku atrakciju, različitih kultura i karnevalske tradicije, iz sedam zemalja.

Pančevo je prvi član Federacije evropskih karnevalskih gradova u Srbiji, odnosno od 2004.godine. Karneval se održava u organizaciji udruženja ”Prijatelji Pančeva” od 2004. godine, pod pokroviteljstvom je Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine i Grada Pančeva.

Karnevalske svečanosti u Pančevu, tradicionalno su započele predajom ključeva grada gradonačelnika u ruke Maestra karnevala, što simbolično označava da tih dana gradom vladaju karnevalisti, dobro raspoloženje i prijateljstvo.

Kulminacija događaja bila je velika Međunarodna karnevalska povorka koja prolazi kroz centar grada, koja je završena vatrometom, a u njoj su se našli i hercegnovski karnevalisti , sa jednim članom na štulama.

Programi se održavaju na više od 10 lokacija i traju do jutarnjih časova. Uključeno je preko 50 Udruženja, žena, vinara, poljoprivrednih gzdinstava, KUD-ova, brojni lokali… Panačevo živi jednim srcem i stanovnci vole da kažu, da nije važno ko je ko , jer su svi oni Pančevo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code