Investitor kompleksa “Lazure marina&Hotel” društveno odgovorna kompanija

Investitor kompleksa “Lazure marina&Hotel” društveno odgovorna kompanija

0
Podijeli

Kao investitor velikog građevinskog projekta “Lazure Marina & Hotel” u Meljinama, u Herceg Novom, kompanija Imperio Holdings Limited od samog početka planira da investira ne samo u taj kompleks.
lazure logoKako su kazali Radiju Jadran u toj kompaniji, nastoje da doprinesu društvenom i kulturnom životu Crne Gore, kao i da pomognu lokalnom stanovništvu da na novi način sagleda svoje mogućnosti i svoj ogromni potencijal.

– Tokom posljednje tri godine naša kompanija Imperio Holdings Limited je obezbijedila sponzorstvo za različite socijalne, umjetničke i sportske aktivnosti u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na  grad – Herceg Novi. Dobijamo mnogo sponzorskih zahtjeva iz različitih organizacija i mi zaista pokušavamo da učinimo sve da pomognemo tj. odgovorimo na svaki zahtjev – kaže za Radio Jadran, marketing menadžerka, Anja Martinova.

Picerija i restoran

lazure anjaS obzirom na to da se u ovom trenutku Lazure Marina & Hotel tek gradi, budžet za sponzorstva i dobrotvorne događaje je veoma ograničen. Zato, objašnjava Martinova, imaju prilično strogu proceduru da izaberu aktivnosti i organizacije koje će podržati.

lazure Decij Dom– Sakupljamo sve zahtjeve tokom cijele godine i u septembru i oktobru svake godine imamo posebnu komisiju na kojoj odlučujemo kako podijeliti budžet za sponzorstvo između odabranih organizacija. Jedan od najvažnijih i značajnih donacija Imperio Holdings Limiteda bio je prije samo nekoliko mjeseci. Dječiji dom “Mladost” iz Bijele, slavi 70 godina postojanja ove godine, te su zatražili pomoć da se napravi novi namještaj za djecu. Posjetili smo Dječij Dom, sastali se, razgovarali sa djecom i vidjeli smo njihove sobe i potrebe. Apsolutno nema sumnje da bi trebalo da se pomogne – kaže Anja Martinova.

Kompanija je potpisala i poseban ugovor sa lokalnim salonom“Destiny” d.o.o koji će proizvesti i montirati sav potreban namještaj do kraja ove godine.

– Naša druga najveća strast (pored  izgradnje kompleksa “Lazure Marina & Hotel”) je sport. Naši zaposleni, kao i sami investitori lično se bave različitim sportovima kao što su: trčanje, planinarstvo, kros fit i naravno jedrenje. Mislimo da sport ima veoma veliki potencijal i mnogo razvojnih mogućnosti  u Crnoj Gori, posebno u Herceg Novom  zahvaljujući nevjerovatnoj prirodi i postojećim sportskim klubovima –ističe naša sagovornica.

lazure podgoricki maraton1Prošle godine Imperio Holdings Limited je sponzorisao i učestvovao  u jednoj od najvećih međunarodnih sportskih manifestacija u Crnoj Gori – Podgorički maraton. U  2016. godini kompanija je odlučila isključivo da se fokusira samo na, kako kažu svoj rodni grad, Herceg Novi. Ove godine Lazure Marina Hotel je bio jedan od glavnih sponzora trke u organizaciji Triatlon Kluba Herceg Novog – Novska Skalinada, Duathlon i Trka zdravlja na kojoj je Lazure tim zauzeo 3 mjesto!

lazure trka zdravlja2“Naša treća tačka interesovanja je uvijek bila umjetnost, posebno zbog bogate kulture i istorije kojom raspolaže Boka Kotorska. Takođe zbog ruskog  porijekla naše kompanije želimo da oživimo kulturnu razmjenu između naše dvije zemlje koje su uvijek bile istorijski povezane umjetnošću i religijom. U maju i junu 2015. godine, zajedno sa Umjetničkom galerijom Josip Bepo Benković, Imperio Holdings Limited je organizovao izložbu slika ruskih umjetnika nastanjenih u Crnoj Gori, inspirisani magičnom prirodom ove zemlje. U sklopu izložbe bila je aukcija slika djece iz lokalnih umijetničkih škola – podsjeća Martinova.

lazure Cetinje - otvaranje izlozbeKasnije, u avgustu – septembru 2015, zajedno sa Narodnim muzejom Crne Gore kompanija je organizovala  značajniji događaj – izložbu radova slikara iz Sankt Peterburga, koji imaju ogromnu umjetničku vrijednost i priznati su u Rusiji. Mnogi od predstavljenih radova su izloženi u vodećim ruskim muzejima, pa i u Ruskom narodnom muzeju.

– Cilj ove  izložbe jeste da se postave temelji i stvori praksa kulturne razjmene između bratskih naroda Crne Gore i Rusije. Iste godine kompanija je takođe podržala studente Muzičke škole Herceg Novog. Zahvaljujući Imperio Holdings Limited mladi muzičari su bili u mogućnosti da učestvuju na međunarodnom takmičenju u Milanu u Italiji gdje su predstavljali Herceg Novi, čak osvojili nekoliko nagrada.

lazure trka zdravlja1Kada kompleks “Lazure Marina & Hotel” bude završen planirano je da se koristiti dio javnog prostora, posebno u obnovljenoj istorijskoj zgradi Lazareta, za različite kulturne događaje i izložbe.

“U narednim godinama naš fokus za sponzorstva i donacije  ostaće na sportu, umijetnosti i djeci. Mi smo uvijek otvoreni za razgovor i biće nam drago da razmotrimo nove ideje i projekte u kojima ćemo moći da učestvujemo” – poručuje Anja Martinova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code