Investitor na Savini namjerava da gradi dvojni stambeni objekat, ali još nema...

Investitor na Savini namjerava da gradi dvojni stambeni objekat, ali još nema dozvolu

4317
19
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U naselju Savina, kod OŠ Milan Vuković, u toku je raščišćavanje terena, koje, ukazuju stanari u okolnim zgradama i Ekološkom društvu Boke  liči na građevinske radove.

Nezadovoljni su  „obrazloženjem“ Komunalne policije koja je izdala rješenje investitoru Milanu Ivaniševiću  za održavanje zemljišta, a on izvodi  radove na terenu koji, kako tvrde,  ugrožavaju njihovu i druge zgrade, jer se obavljaju i veliki iskopi bagerima.

Picerija i restoran

Radio Jadran imao je uvid u Rješenje Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju od 30. maja,  po zahtjevu Milana Ivaniševića i njegovog punomoćnika Borisa Bodiroge, od 26. maja.  Rješenje  se odnosi na „izvođenje radova na održavanju zemljišta označenog kao katastarska parcela 2445/1 KO Topla, koje se nalazi uz javnu površinu“.

S obzirom da mještani tvrde da nikako nije riječ samo o održavanju zemljišta pitali smo nadležne u resornom Sekrerijatu za prostorno planiranje  je li investitor  prekoračio dobijenu dozvolu za radove, posjeduje li građevinsku dozvolu i jesu li ugroženi stanari na Savini?

Potvđeno nam je da je po zahtjevu Milana Ivaniševića, koga zastupa  Boris Bodiroga iz Herceg Novog, Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju izdao Urbanističko – tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije (broj : 02-3-350-58/2017 od 15.02.2017. godine) za izgradnju dvojnog stambenog objekta na dvije urbanističke parcele koje pripadaju K.O. Topla, u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Savina.

– Uvidom u elektronsku evidenciju Sekretarijata utvrđeno je da nije podnošen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole u skladu sa navedenim UTU , te samim tim nije ni mogla biti izdata građevinska dozvola za izgradnju na ovoj lokaciji – kaže nam v.d sekretar Vladimir Gardašević.

Pojašnjava i da Sekretarijat za prostorno planiranje nije odobrio izvođenje pripremnih radova, „posebno imajući u vidu da, shodno članu 104. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, pripremne radove za građenje investitor može započeti po izdavanju građevinske dozvole“

Gardašević obrazlaže i pravni osnov za postupanje Sekretarijata po zahtjevu investitora i podsjeća da su izdati UTU , dostupni  javnosti na zvaničnom sajtu Opštine Herceg Novi.

Pored odgovora v.d. sekretara za prostorno planiranje i izgradnju, u Opštini Herceg Novi  ističu i da su inspektori Službe komunalne policije  u tri navrata izlazili na teren i konstatovali da se investitor pridržava  Rješenja Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju  kojim se odobrava izvođenje radova na održavanju zemljišta označenog kao katastarska parcela broj 2445/1 K.O. Topla.

Ako je za utjehu mještanima koji se protive onome što gledaju na terenu, danas počinje zabrana građevinske sezone. A na jesen, što bude.

19 Komentari

 1. MARIJA I GAZDA JOLE, na ovom mjestu je bila ŠUMA i samo ŠUMA, nikakvo smeće!!!! Ako vam je ŠUMA smeće koje treba “POČISTITI”, onda je jasno koje su vaše pobude, a ako ne to, onda dno morala ili inteligencije. Na istoj parceli gdje je sagrađena kuća, VEĆ JE PADAO POTPORNI ZID I PONOVO GRAĐEN. TOLIKO O GRADNJI NA KLIZIŠTU…U PITANJU SU ČINJENICE A NE ZLURADOST I PAKOST..
  7  2
 2. Neko upoznat@ Za tebe očito važi ono što se tebi sviđa,a ne ono što bi većina građana pozdravila.
  Naravno da je zlurado,a urbanistički planovi se mijenjaju,ranije bili jedni,danas drugi,a sutra treći…a sve u svrhu opšteg dobra,pa naravno i pojedinca!
  Bila sam na terasi i razgovarala sa momcima što su čistili,15 kamiona smeća su izbacili. Tako da nikakvih lovorika niti nekog drveća tamo nije bilo i zlurade komentare ostavite za svoju familiju.
  2  8
 3. Ne radi se ovdje o nicijoj pakosti,nego o potrebi gradjana da ih grad zastiti kao i njihove domove.Suma lovora je drzala teren jer se isti preporucuje za klizista,znaci nije smece u pitanju. sta je sa kucom izmedju skole i pomenute lokacije. Da li je ona na istoj urbanistickoj parceli i da li je to iskoristenost pola dvojnog objekta.Ako nije ,bila je. Sta je sa stazama ucrtanim na istom placu,ako ih nema bile su. Ko je prodao plac,ko ima plac pored zgrade ispod,kako i koliki objekat se tu planira.
  9  1
 4. Savina@ i Savina1@ Jadni ste što se krijete iza tih imena,tolike pakosti i zluradosti se osjeti u vašim komentarima…
  Investitoru treba dati podršku,da pribavi sve neophodne papire i da počne da gradi…svaka poštena investicija je dobro došla,samo naprijed…
  Kerovi laju,a karavani prolaze!
  Pozdrav od komšije sa Savine…
  5  15
 5. Nasa opoziciona vlasti i nas dragi serife Katicu :sve zakljucajte,sve zabranite,sve obustavite,ipak mi ne zelimo da se razvija nas grad,samo tako gurajte nas nizbrdo !
  jedan ekonomski predlog za vas,dolje na Šlveru (to vam je inace gradska luka-da pojasnim ovim podgoricanima) dolje napravite pogon za reciklazu – ili onaj grit iz bijele prebacite !!!!
  Sto smo mi izabrali i koga boze dragi !
  8  12
 6. Kliziste da, ali ako se radi kako treba i kako struka nalaze kliziste cd biti zaustavljeni a komsije sugurnije. Olivera opet treba dodatnu paznju
  7  4
 7. I treba da se gradi na 100 mjesta.Ovaj zamrli grad je zeljan ivesticija i gradnje.Da je srece bilo bi hiljade dizalica i jos stotine miliona ulaganja da nije bolesti koja vlada u podsvijesti odredjenih mozgova i plekanja tamo dje ih ne svrbi.Samo gradi i pravi covjece ne obaziri se.Pribavljaj sve papire i dozvole i samo naprijed.
  6  18
 8. Protiv ivestitora su prosle godine podnesena kriv.ptijavs policije tuxilastvu jer je na Meljinsma prili gradnje 2 stamb. objekta prekoravio gradnju i nije postupio po nalszu inspekcije. Ocito ima dobre veze ksda mh moze miti.
  Sto citsovima ne date punu informaciju kada vec pisete.
  20  1

Ostavite komentar

*

code