Investitor na Savini namjerava da gradi dvojni stambeni objekat, ali još nema...

Investitor na Savini namjerava da gradi dvojni stambeni objekat, ali još nema dozvolu

4403
19
Podijeli

U naselju Savina, kod OŠ Milan Vuković, u toku je raščišćavanje terena, koje, ukazuju stanari u okolnim zgradama i Ekološkom društvu Boke  liči na građevinske radove.

Nezadovoljni su  „obrazloženjem“ Komunalne policije koja je izdala rješenje investitoru Milanu Ivaniševiću  za održavanje zemljišta, a on izvodi  radove na terenu koji, kako tvrde,  ugrožavaju njihovu i druge zgrade, jer se obavljaju i veliki iskopi bagerima.

Picerija i restoran

Radio Jadran imao je uvid u Rješenje Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju od 30. maja,  po zahtjevu Milana Ivaniševića i njegovog punomoćnika Borisa Bodiroge, od 26. maja.  Rješenje  se odnosi na „izvođenje radova na održavanju zemljišta označenog kao katastarska parcela 2445/1 KO Topla, koje se nalazi uz javnu površinu“.

S obzirom da mještani tvrde da nikako nije riječ samo o održavanju zemljišta pitali smo nadležne u resornom Sekrerijatu za prostorno planiranje  je li investitor  prekoračio dobijenu dozvolu za radove, posjeduje li građevinsku dozvolu i jesu li ugroženi stanari na Savini?

Potvđeno nam je da je po zahtjevu Milana Ivaniševića, koga zastupa  Boris Bodiroga iz Herceg Novog, Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju izdao Urbanističko – tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije (broj : 02-3-350-58/2017 od 15.02.2017. godine) za izgradnju dvojnog stambenog objekta na dvije urbanističke parcele koje pripadaju K.O. Topla, u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Savina.

– Uvidom u elektronsku evidenciju Sekretarijata utvrđeno je da nije podnošen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole u skladu sa navedenim UTU , te samim tim nije ni mogla biti izdata građevinska dozvola za izgradnju na ovoj lokaciji – kaže nam v.d sekretar Vladimir Gardašević.

Pojašnjava i da Sekretarijat za prostorno planiranje nije odobrio izvođenje pripremnih radova, „posebno imajući u vidu da, shodno članu 104. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, pripremne radove za građenje investitor može započeti po izdavanju građevinske dozvole“

Gardašević obrazlaže i pravni osnov za postupanje Sekretarijata po zahtjevu investitora i podsjeća da su izdati UTU , dostupni  javnosti na zvaničnom sajtu Opštine Herceg Novi.

Pored odgovora v.d. sekretara za prostorno planiranje i izgradnju, u Opštini Herceg Novi  ističu i da su inspektori Službe komunalne policije  u tri navrata izlazili na teren i konstatovali da se investitor pridržava  Rješenja Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju  kojim se odobrava izvođenje radova na održavanju zemljišta označenog kao katastarska parcela broj 2445/1 K.O. Topla.

Ako je za utjehu mještanima koji se protive onome što gledaju na terenu, danas počinje zabrana građevinske sezone. A na jesen, što bude.

19 Komentari

 1. MARIJA I GAZDA JOLE, na ovom mjestu je bila ŠUMA i samo ŠUMA, nikakvo smeće!!!! Ako vam je ŠUMA smeće koje treba “POČISTITI”, onda je jasno koje su vaše pobude, a ako ne to, onda dno morala ili inteligencije. Na istoj parceli gdje je sagrađena kuća, VEĆ JE PADAO POTPORNI ZID I PONOVO GRAĐEN. TOLIKO O GRADNJI NA KLIZIŠTU…U PITANJU SU ČINJENICE A NE ZLURADOST I PAKOST..
  7  2
 2. Neko upoznat@ Za tebe očito važi ono što se tebi sviđa,a ne ono što bi većina građana pozdravila.
  Naravno da je zlurado,a urbanistički planovi se mijenjaju,ranije bili jedni,danas drugi,a sutra treći…a sve u svrhu opšteg dobra,pa naravno i pojedinca!
  Bila sam na terasi i razgovarala sa momcima što su čistili,15 kamiona smeća su izbacili. Tako da nikakvih lovorika niti nekog drveća tamo nije bilo i zlurade komentare ostavite za svoju familiju.
  2  8
 3. Ne radi se ovdje o nicijoj pakosti,nego o potrebi gradjana da ih grad zastiti kao i njihove domove.Suma lovora je drzala teren jer se isti preporucuje za klizista,znaci nije smece u pitanju. sta je sa kucom izmedju skole i pomenute lokacije. Da li je ona na istoj urbanistickoj parceli i da li je to iskoristenost pola dvojnog objekta.Ako nije ,bila je. Sta je sa stazama ucrtanim na istom placu,ako ih nema bile su. Ko je prodao plac,ko ima plac pored zgrade ispod,kako i koliki objekat se tu planira.
  9  1
 4. Savina@ i Savina1@ Jadni ste što se krijete iza tih imena,tolike pakosti i zluradosti se osjeti u vašim komentarima…
  Investitoru treba dati podršku,da pribavi sve neophodne papire i da počne da gradi…svaka poštena investicija je dobro došla,samo naprijed…
  Kerovi laju,a karavani prolaze!
  Pozdrav od komšije sa Savine…
  6  15
 5. Nasa opoziciona vlasti i nas dragi serife Katicu :sve zakljucajte,sve zabranite,sve obustavite,ipak mi ne zelimo da se razvija nas grad,samo tako gurajte nas nizbrdo !
  jedan ekonomski predlog za vas,dolje na Šlveru (to vam je inace gradska luka-da pojasnim ovim podgoricanima) dolje napravite pogon za reciklazu – ili onaj grit iz bijele prebacite !!!!
  Sto smo mi izabrali i koga boze dragi !
  8  12
 6. Kliziste da, ali ako se radi kako treba i kako struka nalaze kliziste cd biti zaustavljeni a komsije sugurnije. Olivera opet treba dodatnu paznju
  7  4
 7. I treba da se gradi na 100 mjesta.Ovaj zamrli grad je zeljan ivesticija i gradnje.Da je srece bilo bi hiljade dizalica i jos stotine miliona ulaganja da nije bolesti koja vlada u podsvijesti odredjenih mozgova i plekanja tamo dje ih ne svrbi.Samo gradi i pravi covjece ne obaziri se.Pribavljaj sve papire i dozvole i samo naprijed.
  6  18
 8. Protiv ivestitora su prosle godine podnesena kriv.ptijavs policije tuxilastvu jer je na Meljinsma prili gradnje 2 stamb. objekta prekoravio gradnju i nije postupio po nalszu inspekcije. Ocito ima dobre veze ksda mh moze miti.
  Sto citsovima ne date punu informaciju kada vec pisete.
  20  1

Ostavite komentar

*

code