Investitori sa Luštice i Opština rješavaju infrastrukturu na poluostrvu

Investitori sa Luštice i Opština rješavaju infrastrukturu na poluostrvu

15
Podijeli

Izgradnja putne i vodovodne infrastrukture, usklađenost sa aktima višeg reda, kao i o rokovima za realizaciju planova, pitanja su za koja su zaintersovani investitori sa Luštice. S njima je danas razgovarao predsjednik Opštine Stevan Katić, koji je poručio da će do kraja tekuće godine biti gotova projektna dokumentacija.

H

Tokom naredne godine planirana je izgradnja vodovodne i putne mreže.

Picerija i restoran

Predsjednik Opštine, ali i predsjednik Skupštine dr Miloš Bigović i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević sa saradnicima razgovarali su sa predstavnicima kompanija „Nord star“, „Tenth Planet“, „Mocon Investment“, „NBA Adriatic“ i „Signature Investment Montenegro“.

Sastanak je održan na poziv Opštine Herceg Novi, pa su i predstavnici investitora pozdravili inicijativu gradskog rukovodstva, uz želju i iskazanu namjeru za dobrom saradnjom na rješavanju infrastrukturnih problema na Luštici, saopšteno je iz pr službe.

– Lokalna samouprava je u prethodnom periodu sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada preduzela ubrzane korake ka rješavanju problema vodosnabdijevanja poluostrva i poboljšanju putne infrastrukture. Predstavnicima investitora je danas izložen idejni projekat vodovoda na Luštici, a razgovarano je i o novoj saobraćajnici, za koju je urađen idejni projekat nakon što je geodetski snimljena kompletna trasa – navodi se u saopštenju.

Predstavnike investitora najviše su zanimali podaci o finansijskoj konstrukciji izgradnje putne i vodovodne infrastrukture, usklađenost sa aktima višeg reda, kao i o rokovima za realizaciju planova.

Nakon usvajanja projektne dokumentacije do kraja godine, uslijediće novi sastanak sa predstavnicima investitora, kako bi utvrdili modele finansiranja projekata koji će se graditi iduće godine, saopštio je predsjednik Opštine, Stevan Katić.

15 Komentari

 1. Još im hvali Dejo Mandic i tri potpredsjednika da bude reunion i onda opet 15 godina da zajašu, zaposle članove porodice.Gradani na ovim izborima ste dobili istu ekipu u drugim odjelima, sad će oni ubaciti u rikverc to im je specijalnost.Bravo a investitori bolje bježite na Tivatski dio Lustice.

  6
  4
 2. Lako im je sad kada su zapalili lusticu da planirajilu sta ce.. ma kakva infrastruktura.. treba bre cijelu lusticu sklonit da mi novljani imamo pogled na otvoreno more.. ?

  6
  13
 3. harzarder je u svom kometaru jasno i precizno napisao stanje u našem gradu.Predlažem, da na svaku njihovu ovakvu ili sličnu objavu uradimo copy/paste ovog komentara,ne bi li se dozvali pameti.

  Galebove otrovaše, dinamitaši uništavaju riblji fond, surlaši jedu palme, Opština javašlukom devastira šetalište, kanalizaciju, rasvjetu… Komunalna policija u službi kiča i šunda teroriše tutiste i građane, požare nemamo čime da gasimo, ulice masne i klizave se ne peru, hoteli su srušeni ili zatvoreni… Gdje žive, vide li i čuju predsjednik, potpredsjednici, savjetnici, sekretari, načelnici… šta se događa Herceg Novom dok oni sjede u klimatizovanim kancelariama?
  Tekst : harzarder

  37
  5
 4. E ako ova papazjanija dočeka kraj godine da se svi selimo odavde što dalje… Da li su oni svijesni svoje nesvjesti?? Šta dočekasmo za koju godinu ćemo DRK-u spomenik praviti veći od onog ajfelovog u berlinu što bi naši opštinari rekli

  28
  21

Ostavite komentar

*

code