IO OO DPS HERCEG NOVI: ”VLAST GLUMI LEGALISTE”

IO OO DPS HERCEG NOVI: ”VLAST GLUMI LEGALISTE”

0
Podijeli

DPS logoKoaliciona vlast u Herceg Novom je zakazala XII redovnu sjednicu sa dnevnim redom koji treba da poruči kako je stanje u našoj Opštini idealno, a oni veliki legalisti – saopšava IO OO DPS-a, uoči sjednice lokalnog parlamenta.
Iz ove partije podsjećaju da vladajuća kolacija to čini nakon što je prvo odbila da se na vanrednoj sjednici uopšte i govori o pripremama i toku turističke sezone, a zatim jednostavno ignorisala inicijativu preko 1000 građana da se raspravlja o razlozima njihovog zahtjeva za skracenje mandata ovog saziva Skupštine.
– To se radi u situciji kada se, ne samo, ne nazire kraj nego dolazi do eskalacije problema i nepoštovanja Zakona u ustanovama kulture, blokade računa javnih preduzeća u kojima zaposleni mjesecima nisu primili plate, javnih prozivki najviših opštinskih funkcionera za navodne zloupotrebe, hroničnog pitanja zakonitog rada Parking servisa.

Na ovako zamišljenoj sjednici treba, valjda, da se demonstrira koaliciono jedinstvo partija, stranaka i udruženja građana koji vrše vlast u Herceg Novom i da se tako valorizuju svi ustupci i realizovana obećanja koja su međusobno činili i čine radi očuvanja vlasti. Posebno, ali ne i jedino, je interesantno stavljanje na dnevni red predloga odluke o osnivanju “Parking servisa” DOO Herceg Novi.
Slučajno ili ne juče se oglasila NVO “Izbor” sa ukazivanjem na sve zloupotrebe i nezakonitosti u vezi osnivanja, promjene pravnog statusa, imenovanja rukovodioca i rada ovog preduzeća koji, bar po imenu, treba da pruža usluge građanima i gostima Herceg Novog. Moramo da podsjetimo građane da je DPS od osnivanja “Agencije za upravljanje javnim parkiralistima i garažama na teritoriji Opstine Herceg Novi” DOO ukazivala na nezakonitosti i zloupotrebe, inicirao, vodio i uspješno okončao desetine sudskih sporova, te pružao pravnu zaštitu za stotine građana Herceg-Novog. Kao demokratska partija, poštujući institucije sistema, u tim postupcima smo se bavili činjenicama koje smo vidjeli, mogli dokazati i procesuirati, ali nova saznanja koja se pojavljuju javnosti mogu uputiti da se radilo o vrhu ledenog brijega nezakonja i zloupotreba u tom javnom preduzeću, a koje je uzelo maha u posljednjem periodu.
Imajući sve ovo u vidu Izvršni odbor OO DPS Herceg Novi traži od Predsjednice Skupštine da se predlog Odluke o osnivanju “Parking servisa” DOO Herceg Novi skine sa dnevnog reda do izjašnjavanja nadležnih državnih organa o iznesenim sumnjama u vezi ovog preduzeća. Na taj način bi se makar istakla želja da se napokon razjasne sve sumnje i da se zaustavi činjenje novih grešaka.
Istovremeno, pozivamo nadležne institucije sistema u Crnoj Gori da se što efikasnije i u što kraćem roku pozabave iznesenim tvrdnjama i izjasne o njima – zaključuje IO OO DPS-a Herceg Novog.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code