IO TO Herceg Novi: Bez osnova razlozi za podnošenje inicijative za našu...

IO TO Herceg Novi: Bez osnova razlozi za podnošenje inicijative za našu smjenu

13
Podijeli

U IO TO Hreceg Novi smatraju da je sazivanje vanredne sjednice Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi za sjutra u 10 časova, zarad inicijative o razrješenju Izvršnog odbora nelegalno. Oni su sazvali press tim povodom, na kojem se predsjednik IO, Goran Čolović pozvao na član 28 stav 3 Statuta Izvršnog odbora. U njemu se kaže da se član može razriješiti ako ne obavlja svoju dužnost u skladu sa Zakonom i Statutom i ne sprovodi odluke Skupštine i Izvršnog odbora.

– U inicijativi se nijednom rječju ne pominje koji je to član Zakona ili Statuta Izvršni odbor prekršio, niti se navodi odluka Skupštine ili Izvršnog odbora koju Izvršni odbor nije sproveo. To pokazuje da inicijativa nije sastavljena u skladu sa Statutom, pa se po njoj nije moglo postupati, tj. predsjednik Opštine je morao inicijativu prije sazivanja sjednice vratiti na uređenje – tvrdi Čolović

Picerija i restoran

On dodaje da su navodi inicijative paušalni i da i sami podnosioci znaju da ne postoji ni jedan razlog da se razrješi Izvršni odbor, već se radi o politički motivisanom zahtjevu i pokušaju rušenja kredibiliteta tijela organizacije TO HN.

– Podnosioci inicijative isti su oni članovi Skupštine TO HN i članovi svih drugih tijela organizacije – Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, koji su jednoglasno, bez primjedbi ili dodatnih predloga, i sa pohvalama na rad TOHN usvojili sve izvještaje i dokumente finansijskog i programskog poslovanja TOHN za 2015, 2016 i 2017. godinu – istuiče on.

On podsjeća i da Skupština TO HN broji 33 člana, te da bi Skupština mogla pravovaljano raditi potrebno je prisustvo više od polovine njenih predstavnika, odnosno 17 članova Skuštine.

Međutim, u ovom sazivu su izabrana 23 člana, 10 nikada nisu izabrani.

– Skupština valjano odlučuje i razmatra sa kvorumom od 17 članova, u šta se možete uvjeriti u svim zapisnicima koji su dosada rađeni i u prethodnim, ali i ovom sazivu. Jedan od članova koji je potpisao inicijativu za sazivanje Skupštine nema verifikovan mandat i nije mogao ni podnijeti inicijativu – rekao je Čolović.

Članovi iz privrede, njih deset, nikada nisu izabrani jer je slab odziv privrede i njihovo učešće u radu TO.

– Ne bih ulazio u razloge što nisu učestvovali i da li su time bojkotovali rad – navodi Čolović.

Na naše pitanje Čoloviću da li još uvijek postoji Udruženje turističkih agencija, koje ga je predložilo za svog predstvnika u Skupštini TO, on tvrdi da ga nije Udruženje ni predložilo već Skupština Opštine.

Na pitanje da li je koristio poziciju kao vlasnik privatne agencije Gorbis i prodavao karte preko nje za službenike loklane uprave i putovanja tima EPK, on se pravda da je bio najpovoljniji.

– Bio sam najpovoljniji i najjeftiniji, sa mnom niko nije imao ugovor, niti ugovoreni odnos za bilo šta. Kako su se godinama i kupovale karte u Gorbisu, tako je i nastavljeno. Ako nađu jeftiniju i bolju uslugu ja sam tu da to nadoknadim – ističe on.

Međutim, ranije je našem radiju na isto pitanje koordinatorka projekta EPK, Nataša Martić odgovorila drugačije:

– Potrebne avio karte nabavljaju se preko agencije “Marco Polo” iz Podgorice, na osnovu javne nabavke. Troškovi smještaja prisutva konferencijama snosi domaćin konferencije. Predstavnike Herceg Novog na konferencijama i sličnim događajima, kada je u pitanju projekat Herceg Novi 2021, čine predstavnici Opštine, predstavnici iz sfere kulture i predstavnici međunarodnog ekspertskog tima, zavisno od teme konferencije – navela je Martić.

Sajt montenegrobooking.com, koji je pokrenula agencija Gorbis, danas ne radi iako je njegova izrada građane Novoga, sredstvima TO, koštao 4900 eura, Čolović na to kaže:

–  Gorbis je bio inicijator tog projekta, ali ne i vlasnik, mi smo prvi zakupili domen koji košta 9 dolara. Naš cilj je bio da se postavi odličan portal da se jednog dana oko 20 000 kreveta u privatnom smještaju legalizuje.

Ipak Čolović kaže da sajt nije poklonio Turističkoj, već je TO nastavila da plaća domen koji se vodi na njegovu agenciju.

13 Komentari

 1. Dje ste kupovali/prodavali karte hahahaha pa u marka pola izlanu se ovaj da su kod njega ???? samo me interesuje da li ce opozicija potencirati da se ovo istraazi ili ce bezuslovno igrati krusovu igru.

 2. Nekima je tek sada jasno da TO Herceg Novi nije to već je TO IZBOR.Pogledajte njih troje,svi sa Izborove liste a i ostali zaposleni.Znali su gdje ima najviše para.TO organizacija je bila “zlatni rudnik” za Izbor,međutim malo su se zanjeli i zaboravili da sve dođe kad tad na naplatu.
  Ako se ne ispita gdje su pošle silne pare onda je sva ova priča uzaludna,neko mora za ovo da odgovara.

 3. I drugi su smjenjivani ,pa su dostojanstveno otisli.bez pluvanja i borbe da nedaju fotelju.Sve je jasno koliko borbe clanova Izbora oko TO.Pare su cudo,pa jos bez muke.

 4. Komentari su vam na nivou,nidje veze!cudi me kako vam jezik ne opane od tolikih neosnovanih gluposti.Politika cini svoje,pa vljda ste to ukapirali vise.Vladali su i drugi ovim gradom pa nikad nista nisu uradili vec su bili aparati za gutanje novca. O CEMU MI DALJE ODJE TREBA DA PRICAMO…

 5. Izbor se uvijek ponasao u skladu sa onom”:”sto je moje to je moje,sto je tvoje to je moje.”Dodirni u to nasta lelek i kuknjava.Ovakvi …. nijesu se radjali.

 6. Ма види ове ликове.Чоловић банкротирао са агенцијом па се увукао у Избор да се вади.И извадио се добро.Када су преузели ТО ХНови добили су на рачун 1.850.000€ а сада нико не пита нити полаже рачуне гдје су паре????Ваљда ће када их смјене неко поставити и то питање.Познановић велики СРБИН на папиру цијели живот он и фамилија гласа за ДПС.Него би добио двије бензинске пумпе на лизинг да није њихов!!
  Ова госпођа поред њих служи као икебана.Како сте дошли тако ћете и отићи уз образложење .Гдје су паре???

 7. Ovi još imaju smjelosti da se pojave u javnosti… Sjetite se samo EPK, free kicka i drugih ideja koje su smišljene samo da bi se plaćale avionske karte i honorari za izmišljenje poslove od po 2-3 hiljade eura mjesečno… Pa jel moguće da ovako odrasle osobe nemaju nimalo srama… Strašno!

 8. Koje skerce, glaso sam za vas iz dubokog ubijedjenja da gradu zelite bolje. A neki od vas zele samo za sebe bolje,mali privatnici a veliki manipulanti. Sebi uslugu,projekat,posao nabaci a sto da ne. Nase vrijeme,nasa korist.Tesko se odreci clanstva u savjetu,odboru. 100-200€ a sjednica jednom u 3 mjeseca,a kod nekih radis za 300€ mjesec i jos te snima u toaletu.A i sajt vam je vrhunski ,kao i plakati od 1998 koje je radio B.Misevic(on jeste odlican dizajner,ali nije to pravio za da se koristi pola vijeka). Herceg Novi grad koji vam nedostaje ,a vama nedostaje ocigledno razuma.

 9. Sjecam se da su odbornici iz opozicije jos lanik o svemu ovome pricali na konferenciji za stampu.
  Sto je ODT uradilo po tom pitanju od tada do danas ili ce postupati tek kada ih pokrene DPS?

 10. Culi smo samo formalno prebiranje po stavkama zakona, dosta sumnjivo i proizvoljno plasirane. A ni rijeci o sustinskim zamjerkama clanova skupstine

Ostavite komentar

*

code