Početna Ekonomija Ipak, odložena Skupština akcionara Vektra Boke: Brković se, za sad, povukao

Ipak, odložena Skupština akcionara Vektra Boke: Brković se, za sad, povukao

2

Odbor direktora  AD „Vektra Boka“, na čelu sa Draganom Brkovićem odlučio je da otkaže  III vanrednu  Skupštinu akcionara  te kompanije, zakazane  za 6. decembar. Na njoj je trebalo da se donese odluka o izdvajanju Hotela Plaža iz imovine Vektra Boke i obavi osnivanje novog privrednog društva „Plaža Boka“.

U obrazložernju odluke Brković se poziva  na članove Statuta Društva i Zakon o privrrednim društvima, ali ne pominje da je do otkazivanja došlo zbog trostrukog upozorenja  Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte da se hoteli, pa i Hotel Plaža, ne mogu otuđivati ni izdvajati, jer se to kosi sa Ugovorom o kupoprodaji, kao i Planom reorganizacije.

-Takvo obrazloženje je samo izgovor. Suština je da je Brković dobio po treći put negativno mišljenje Vlade za prodaju Plaže, pa je odložio  Skupštinu. Radnici i građani su zahvalni Vladi, koja je Vektra Boku tri puta upozorila, a na kraju i blokirala naum vlasnika da ne smije prodavati  hotele – prokomentarisao je kratko punomoćnik bivših radnika Vektra Boke, Jovan Pejović.

Oni očekuju da sljedeći korak bude, ipak, isplata radničkih dugovanja, za što imaju izvršne presude Vrhovnog suda, jer su preskočeni u prvom isplatnom redu.

2 Komentari

  1. Griješiš. Vlada CG ne može bilo kome “zabraniti” da prekrši Ugovor. Može samo da ga raskine, i to u slučaju kršenja što ovdje nije učinila. Nije učinila ni do sada iako su čl. Ugovor-a više puta nesporno prekršeni. Brković to zna. Zna li to i onaj ko tvrdi da su ovim konačno zaštićena prava radnika? Da li je izvršnom ispravom Vlade CG (odlukom državnog organa) spriječen pokušaj? Nije!!! Otklonilo se nije ništa, osim što su pribavljeni politički poeni za izbore. Prevedeno – samo je odloženo, a nakon izbora…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code