ŠIRI SE OPŠTINSKA ADMINISTRACIJA U NOVOM

ŠIRI SE OPŠTINSKA ADMINISTRACIJA U NOVOM

138
0
Podijeli

Opstina_HN_1U hercegnovskoj lokalnoj samoupravi od 29. maja ove godine novom Odlukom predsjednika Dejana Mandića o izmjenama i dopunama odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave došlo je do formiranja još jednog sekreterijata, a podjeljena je i služba Direkcije za imovinu.

– Oformljen je sekreterijat za lokalnu samoupravu u koji je prenesen dio poslova iz nadležnosti sekretarijata za društvenu djelatnost, kao i sekretarijata za informacione sisteme i zajedničke poslove – rekao nam je glavni opštinski administrator, Tomica Milošević.

Picerija i restoran

Razlog za formiranje ovog sekretarijata, na čijem čelu će se nalaziti prijašnji načelnik za društvenu djelatnost Rade Božović, jeste da se objedine svi poslovi koji su vezani za rad kompletne uprave.

 

Tako će ovaj sekretarijat između ostalog biti zadužen za rad Mjesnih zajednica i socijalna pitanja, objašnjava Milošević.

Ono što je posbeno zanimljivo jeste i podjela službe Direkcije za imovinu.

– Riječ je o osnivanju nove službe za zastupanje lokalne samopurave i uprave pred nadležnim organima. Ona će obavljati posao zaštite imovinsko pravnih interesa opštine – rekao je Milošević.

Dakle, osnovana je advokatska služba za potrebe opštine, kao oragan lokalne samouprave.

Milošević obrazlaže da se pokazala necjelishodnost djelovanja  prijašenje Direkcije za imovinu u kojoj je bila ova služba, a postalo je i jasno da opštini treba zastupnik pred oraganima sudstva.

Ko će se naći na čelu Direkcije za imovinu, kao i ko će biti rukovodilac Službe za zastupanje znaće se za nekoliko dana, jer kadrovaska rješenja još nisu ozvaničena, ali ono što se zna jeste da će to biti  diplomirani pravnici sa položenim pravosudnim ispitom.

Kada govorimo o novim službama, sekretarijatima, dodajmo i vijest da je formiran Upravni odbor novog preduzeća Vodovod i kanalizacija na čijem čelu je sadašnji načelnik sekreterijata za finansije Stevo Cvjetković, a članovi su Rade Božović, Željko Sekulić, Zoran Lazarević i Branislav Vuković.

Ovim su se stekli uslovi da se raspiše i konkurs za direkotra D.O.O. Vodovod i kanalizacija, na čijem čelu je za sada kao VD direktor Milorad Velaš, bivši tehnički direktor starog javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Kako god bilo, ovi potezi ukazuju ne samo na pokušaje efikasnijeg rada lokalne samouprave, kako to tumače u vladajućoj koaliciji, nego i na širenje opštinske administarcije otvaranjem novih radnih mjesta, kojima treba zadovoljiti interesne struje u najjačem SNP-u, ali i apetite njegovih koalicionih partnera NOVE, PZP-a  i Srpske koalicije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code