ISKLJUČENA STRUJA STANICI KANLI KULA I POLA HERCEG NOVOG NEMA VODE

ISKLJUČENA STRUJA STANICI KANLI KULA I POLA HERCEG NOVOG NEMA VODE

194
0
Podijeli

Vodovodne pumpe stanice na Kanli Kuli, su isključene, a do kraja radnog vremena, struje neće imati ni radionica u Zelenici i Upravna zgrada, sve zbog duga za struju “Vodovoda i kanalizacije” koji je dostigao 837.000 eura.

Tu mjeru je juče najavila, a danas sprovodi Elektroprivreda Crne Gore. Ovoga puta na udaru su potrošači, domaćinstva, koja su najredovnije platiše, njih oko 1.000 koji se snabdijevaju sa ove pumpne stanice. Bez vode, ostali su stanovnici od solitera na Savini, zatim u ulicama Bokeške, Spasića Mašare, dio Orjenskog bataljona, X Hercegovačke, gornja Savina, Nemila, Srbina.
Normalno vodosnabdijevanje neće biti ni na Autobuskoj stanici, u Srednjoj školi “Ivan Goran Kovačić” i na pijaci u gradu.
Iz menadžmenta „Vodovoda” nadali su se da će imati 4 dana i nađu način način da izbjegnu sankcije. Nezvanično saznajemo rok je bio do 25. marta do kada je trebalo da uplate trećinu od ukupnog duga. S obzirom na nezavidnu finansijsku situaciju u kojoj se ovo preduzeće nalazi već duže vremena, to i nije bilo moguće ispoštovati, ali su ipak postojali izgledi za neka altrenativna rješenja.
U “Vodovodu” za sada ne razmišljaju da posegnu za kaznenim mjerama prema svojim dužnicima, jer bi i oni tada ugrozili neke od najvitalnijih ustanova u gradu, saznaje Radio Jadran. Premda bi to možda za njih bilo u ovom trenutku najbolje rješenje. Razmišljaju i o ponovnom sudskom postupku protiv EPCG, iako to ni prvi put nije dalo rezultate.
Podsjećamo da su građani Herceg Novog već krajem 2012, pa početkom 2013. godine bili na ovakav način ostavljeni bez vode, a bilo je takvih najava i za kraj prošle godine, pred same praznike. No, po navici u ovom preduzeću računaju na kratko pamćenje građana, od kojih uzimaju novac. Vjerovatno se uzdaju opet i na podršku opštine, koja je već lani dala 150 hiljada eura za dio duga za struju. U međuvremenu “Vodovod” je za godinu jedva uplatio sopstvenih 3000 eura, a dug je narastao na 837 hiljada eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code