ISKLJUČENI EMITERI TRAŽE DA IM SE SJUTRA UKLJUČE PREDAJNICI

ISKLJUČENI EMITERI TRAŽE DA IM SE SJUTRA UKLJUČE PREDAJNICI

382
0
Podijeli

Emiteri kojima je Radio difuzni centar Crne Gore u petak isključio predajnike obratili su se izvršnom direktoru te kompanije Željku Nikoliću, sa predlogom da im RDC sjutra uključi signal.

 

”Elektronski mediji koje ste isključili i koji zbog toga trpe značajnu materijalnu i svaku drugu štetu predlažu da im u ponedjeljak, 23. decembra 2013. godine, uključite uređaje za prenos signala, kako bi normalno mogli da emituju program”, navodi se u saopštenju.

Picerija i restoran

Emiteri takođe predlažu da se njihovi predstavnici poslije novogodišnjih praznika sastanu sa predstavnicima RDC-a i Vlade, kako bi definisali sporna pitanja i pronašli najbolji način za redovno izmirivanje obaveza.

”Kako se o radi o sistemski neuređenoj oblasti, kada je u pitanju odnos RDC-a i emitera, predlažemo Vam sastanak predstavnika naših udruženja i asocijacija, koji bi uslijedio nakon praznika, sredinom januara 2014. godine, na kome bi morao biti prisutan i predstavnik Vlade Crne Gore, kako bi se konačno definisala sva sporna pitanja i pronašao najbolji, održiv način za redovno izmirivanje obaveza prema RDC-u. To podrazumijeva i plaćanje dosadašnjeg duga od kojeg ni jedan emiter ne bježi”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, teška ekonomska situacija u kojoj se nalaze elektronski mediji u Crnoj Gori dodatno se iskomplikovala isključenjem tri televizijska i sedam radio emitera, koji su smješteni u objektima RDC-a.

”Tim prije što je isključenje uslijedilo neposredno pred božićne i novogodišnje praznike, kada je postojala šansa da mediji zarade od reklama i da se na taj način steknu uslovi za plaćanje makar dijela duga koji postoji prema vašoj kući. Pored toga, isključivanje medija uopšte, a posebno u atmosferi pretprazničkog raspoloženja, ružna je poruka koju naša država šalje Evropi”, poručili su emiteri.

Podsjećamo, Radio difuzni centar isključio je u subotu predajnike Radija Jadran zbog duga od oko 1700 eura. Zbog nagomilanog duga za usluge emitovanja signala preko predajnika RDC-a isključeni su i televizijske stanice Korona, MBC i Panorama, te još šest radio stanica – Antena M, TDI (bivši Montena radio), Panorama, Skadar Lejk, Skala i Korona.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code