ISKLJUČENJE VODE DOMAĆINSTVIMA KOJA DUGUJU OD 150 DO 400 EURA

ISKLJUČENJE VODE DOMAĆINSTVIMA KOJA DUGUJU OD 150 DO 400 EURA

182
0
Podijeli

Hercegnovski „Vodvod i kanalizacija” od danas je počeo sa isključenjem domaćinstava od Sutorine do Kamenara, koji su neuredne platiše vode.

Angažovano je čak šest ekipa koji isključuju sve potrošače sa vodovodne mreže koji imaju račune od 150 do 400 eura, jer ukupan dug domaćinstava je oko 600.000 eura.
O ovome za sada nema informacija na zvaničnom sajtu „Vodovoda i kanalizacije” d.o.o.
Kako saznajemo ovo su redovne aktivnosti koje se sprovode prvih deset dana svakog mjeseca, a građani mogu doći u Upravnu zgradu Vodovoda, kako bi se dogovorili o načinu plaćanja duga ili njegovom reprogramu.
Na ove represivne mjere preduzeće je, ipak, primorano kako bi nastavilo sa uplaćivanjem rata EPCG zbog duga od 837.000 za utrošenu električnu eneriguju.
Već ove sedmice po dogovoru sa EPCG treba da uplati još 80.000 eura na ime duga, ali i tekući računa za struju.
Herceg Novi je protekle sedmice bio 8 dana bez urednog vodosnabdijevanja zbog toga što su sa elektro mreže isključene pumpne stanice za vodu Kula, Bajer 1 i 2 kao i Španjola.
Nakon što je „Vodovod” uplatio prvu ratu u petak od 50.000 eura, vodosnabdijevanje je normalizovano.
„Vodovod” je do 4. aprila dao mogućnost uplate cijelog duga, bez odloženog plaćanja, privrednim dužnicma. Na spislu je njih 42-oje, koji duguju prema posljednjim informacijam 270.000 eura.
Neki potrošači koji su se našli na listi za isključenje žalili su se Radiju Jadran, da im iz „Vodovoda” isključuju vodu, bez opomene, a u dug već uračunavaju i mart, iako mjesec još nije završen.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code