Iskoristite pogodnost i besplatno instalirajte program za prijavu gostiju

Iskoristite pogodnost i besplatno instalirajte program za prijavu gostiju

12
Podijeli

Turistička organizacija Herceg Novi je u cilju osavremenjavanja tehnologije prijave boravka gostiju, u saradnji sa softverskom kompanijom “Primatech” iz Podgorice napravila pojednostavljen softver za prijavu boravka gostiju, za brži unos podataka, odnosno prijavu boravka gostiju iz objekta.

Ovo softvrsko rješenje će umnogome hotelijerima i izdavaocima privatnog smještaja olakšati prijavu boravka .

Picerija i restoran

–  Turistička organizacija Herceg Novi je sponzor ovog softvera i u potpunosti snosi sve troškove instalacije i održavanja, a sve u okviru akcije koja traje jednu godinu. Vlasinici objekata koji ne iskoriste ovu inicijativu će biti nosioci troškova za prethodno navedeni projekat – navode iz lokalne TO.

Zahvaljujući preuzimanju ovog softvera svi izdavaoci smještaja biće sigurniji za taj dio obaveza, poručuju iz Turističke organizacije i napominju da će kazne za neažurno poslovanje, koje se odnosi na prijavu boravka gosta, biti u rasponu od 500 do 1000 eura, u zavisnosti od stepena prekšaja.

Statistika govori da u 2017. godini prihod od prijave boravka bio manji za 2% u odnosu na prethodnu godinu a turistička sezona je prema svim pokazateljima bila bolja u odnosu na prethodnu godinu.

– Ukupna vrijednost softeva koja iznosi 600 eura za velike hotele, 400 eura za male hotele i 300 euar za privatni smještaj  u potpunosti će biti donirana od strane Turističke organizacije. Softver je urađen prema standardima EU,  instalira se jednokratno, i nema dodatnih troškova održavanja – objašnjavaju iz TO Herceg Novi.

12 Komentari

 1. TO izmislja nacin kako da ima uvid u naplatu boravisne takse, a to da li je sofrver legalan nema veze, jer el.prijava vec postoji preko policije, a pare su kod opstine pa TO misli da ih opstona potkrada …. xaxaxa
  E moji turisticki znalci i naucnici zajedno sa Pavlom Obradovicem na celu samo se brinete dje su pare, a ne kako cete poboljsat ponudu za sledecu sezonu.

  9
  2
 2. Prihod od boravka manji! Naravno. Gost dodje, prijavi se, obračuna mu se taksa a onda umjesto da mu se naplati i da priznanica, gostu se ispuni nalog i on se upućuje na banku ili poštu ( koja je više kilometara udaljena) a gdje će naravno morati da čeka u red.Što mislite, koliko je gostiju sa prijavom otišlo u banku ili poštu?

  11
  3
  • Re: Majo, vjeruj mi da ovo prvi put čujem!Još i gosta da šaljem da se prijavi i još sa uplatnicom u banku?!To mi sami završavamo i damo gostu račun sa pečatom izdavaoca.

 3. Šta je pisac htio reći? Program je besplatan ali ako ga ne uzmem snosim kaznu od 500-1000 Eura??? Interesantno. A kako turistička misli nekoga da natjera da uzme njen softver? I da naplaćuje kazne? Hahhahahahahahahhaa , smjehotres stvarno :))))

  10
  7
 4. To što je prihod od boravišne takse manji za 2% u odnosu na prošlu godinu treba zahvaliti vikend stanovima koje niko ne kontroliše . Bukiraju objekte više nego oni što izdavaju sa dozvolom .Pokrenite malo inspekciju da ih prekontroliše pa će vam biti sve jasno .

  21
  2

Ostavite komentar

*

code