Početna Ekonomija Isplata jednokratne pomoći najugroženijima danas, nezaposlenima u ponedjeljak

Isplata jednokratne pomoći najugroženijima danas, nezaposlenima u ponedjeljak

9

Isplata jednokratne novčane pomoći korisnicima materijalnog obezbjeđenja i lične invalidnine, kao i penzionerima koji primaju penzije do 222 eura, počela je danas, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Foto: Pixels

Iz tog Vladinog resora su najavili i da će isplata jednokratne pomoći za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) početi u ponedjeljak.

Novim mjerama podrške građanima i privredi za prvi kvartal ove godine Vlada je opredijelila sedam miliona EUR pomoći ranjivim kategorijama stanovništva. Novim paketom mjera podrške obezbjeđuje se jednokratna novčana pomoć za preko 100 hiljada građana Crne Gore.

Osobama koje su posljednjeg dana prošle godine bile na evidenciji ZZZ i dalje su nezaposlene i nemaju pravo na novčanu nadoknadu, biće isplaćena jednokratna pomoć od 100 EUR.

“Osobama koje su na evidenciji ZZZ bile posljednjeg dana prošle godine, koje imaju pravo na novčanu nadoknadu, opredjeljuje se jednokratna pomoć koja predstavlja dopunu iznosa koji redovno primaju do iznosa od 100 EUR”, objasnili su iz Ministarstva.

Korisnici materijalnog obezbjeđenja, dobiće jednokratnu novčanu nadoknada od 50 EUR po porodici sa jednim ili dva člana i 100 EUR po porodici sa tri ili više članova.

“Svi penzioneri koji primaju penzije u Crnoj Gori, a čija je vrijednost manja od minimalne zarade, odnosno od 222 EUR, dobiće 50 EUR jednokratne novčane pomoći. Isti iznos pomoći dobiće i korisnici prava na lične invalidnine preko Centara za socijalni rad”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su objasnili da jedna osoba može biti korisnik samo jedne novčane nadoknade, shodno navedenoj klasifikaciji.

9 Komentari

 1. Slucajno sam zakasnio i nisam se javio na biro,i dobio sam zabranu da se ne javim 6 meseci,a za to vrijeme sam bio ne zaposljen,i javio sam se 26 januara i sta sad ja nemam pravo na jednokratnu pomoc,a imam dijete od godinu i 5 mjeseci i trudnu zenu pred porodjaj a nikakvih drugih primanja nemamo i sad mi izvisismo….. isto ko i dps

  10
  3
 2. A za one koji nisu ni na birou niti su zaposleni? Vucic u Srbiji nije razdvajao na one sa biroa i one koji tamo nisu nego su svi dobili. Isto nas je tretirao dps kao i sad ovi “apostoli”. Pa kazu bice bolje. Bice, samo ne znam kome!

  20
  2
 3. Živi bili!
  Znajte samo da će nam pomoć biti potrebna i svakog narednog mjeseca. Ne zato što smo bahati i bezobrazni, već zato što se život nastavlja i traži da podmirimo troškove a to nismo sposobni dok traje Korona kriza.

  20
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code