Početna Društvo Isplati se biti što bolji đak: TO Herceg Novi nagradila najbolje sa...

Isplati se biti što bolji đak: TO Herceg Novi nagradila najbolje sa 15.600 eura

43

Đacima generacije hercegnovskih osnovnih i srednje škole direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović uručio je plakete i novčane nagrade za postignuti uspjeh. Obećao je da će ovaj gest postati tradicija.

Najbolji učenici osnovnih škola, Ilija Babić, Rajko Đilović, Savo Popović i Stefan Đurišić uz plaketu dobili su po 1.200 eura, dok su srednjoškolci, odnosno tri najbolje učenice SMŠ Ivan Goran Kovačić, Jovana Terzić, Anja Tičić i Aleksandra Janjić dobile po 3.600 eura.

Picerija i restoran

– Svake godine stimulisaćemo najbolje i one koji nisu toliko dobri, da daju sve od sebe u učenju, stvaralaštvu i budućoj profesionalnoj karijeri. Ovo je jedna od najboljih investicija koje smo do sada imali. Vjerujemo u sve vas i vjerujemo da ćete postići dobre rezultate u karijeri – ističe Obradović.

Biti izdvojen po dobru, kvalitetu i znanju velika je čast za mladog čovjeka, istakao je direktor OŠ “Ilija Kišić”, Đorđije Radović.

– Socijalna sredina vas cijeni, procjenjuje ono što ste postigli što ste uspjeli i sa velikim odobravanjem vas usmjerava prema životu. Vi tek stupate na pravu stazu života. Ni jedna nije markirana, pa se morate sami snaći da pronađete pravi način kako sve to da savladate. Ali sa takvim potencijalom, zaletom koji ste napravili, sigurno je da će ta životna trka biti veoma uspješna i da će konačni finiš vašeg uspjeha biti pozitivan – poručuje đacima Radović.

Drektor OŠ “Milan Vuković”, Željko Bojović saglasio se sa direktorom TO da je ovaj gest najbolje ulaganje u budućnost i izrazio očekivanje da će đak generacije, Ilija Babić u nastvaku školovanja opravdati to zvanje.

– Imamo često učenike koji dobiju diplome luča u osnovnoj školi, a to ne opravdaju u srednjoj. Dođe do određenog pada i to su naša razočarenja, jer onda uočimo da ti učenici nisu na tom nivou da dobiju diplome – navodi on.

U OŠ “Orjenski bataljon” ove godine nije bio lak zadatak među 4 učenika odabrati đaka generacije, kazala je direktorica Jarmila Radović i podsjetila na uspjehe Sava Popovića, đaka generacije ove škole. Ona je predložila da se sljedeće godine u ovaj događaj uključe i razredne starješine, uz nadu da će saradnja sa TO potrajati.

– Mi se najčešće dajemo u rješavanje problema nekih učenika koji ponašanjem to zahtijevaju. Previše usmjeravamo energiju na neke učenike koji traže našu pomoć, a trebalo bi da je usmjerimo na kvalitetne i talentovane učenike  – ističe ona.

Učenica srednje turističke škole, Aleksandra Janjić kazala je da je velika čast biti nosilac titule đaka generacije. Ona se zahvalila nastavnicima koji su tokom 4 godine uvijek bili spremni da pomognu.

– Moram da pohvalim Jovanu Terzić i Anju Tičić, moje koleginice na uspjehu koje su postigle, posebno ako u obzir uzmemo da je u gimnaziji postala velika konkurencija. Nadam se da ćemo takve rezultate postići i u budućnosti, na fakultetu – poručila je ona.

43 Komentari

 1. Zamolila bih direktora Obradovica za pismeni odgovor po kom osnovu su bas “njima” urucene ove necuvene sume novca? Jednom srednjoskolcu 3.600€!? Sta ste vi, Deda Mraz? Zasto druga djeca, dobitnici Luca nisu novcano nagradjeni? Pa njihovi roditelji nisu vjerovatno politicki aktivni ili nisu u rodbinskim vezama sa nekim iz vlasti, jer sam sigurna da ovdje ima i jednog i drugog.

  6
  3
 2. Anita, da je Vaše dijete jedno od ove nagrađene djece, da li biste odbili nagradu? I jeste li vi glavni prosvjetni inspektor koji je ustanovio kakvo je stanje u školstvu u Herceg Novom? I da li Vi uopšte uviđate koliko je vaspitno zapuštene djece i mislite li da je to problem ovog grada i školstva ili su problem uručene nagrade najboljima?

  4
  14
 3. Netransparentno trošenje novca bez pravog obrazloženja o visini donacije. Stipendije da su dali pa da je jasnije. I mnogo toga što je pisano u komentarima.
  Ovo je klasična kupovina glasova i to na visokom nivou jer dobitnici nisu glasači ali ….
  Ako koje djete koje je dobilo novac ovo čita – drago djete sve je ovo ok potroši novac pametno.

  16
  3
 4. Neka su nagrađeni. Makar taj novac neće trošiti na drogu nego na nešto pametno. Ta djeca treba da budu nama roditeljima model kako vaspitati sopstveno dijete. Budućim generacijama uzor. Sve ostalo su palanačke priče, ćakule.

  6
  12
  • Ne radi se ovdje o ljubomori , vec o opasnosti koja je ubacena u i onako lose skolstvo u HN, skola nije “zadruga ” , “parovi” ili ” Veliki brat” , pobjednik ce dobiti ogroman novac. Gdje je to ovaj nesretni covjek vidio da se daje godisnja plata djetetu kao nagrada . Zalosno, ponizavajuce za sve , HN je sa ovim dotakao DNO, nadajmo se da dublje nema.

   17
   4
 5. Ako se djeli novac za luče trebalo je da se rasppdjeli svima jednako. Ako se djeli za vaskolsle aktivnosti treba reci da je za vanskolske aktivnosti. Novac je trebalo rasporediti svima jednako. Nije u redu. Djeci je srecom vec jasno da nepravde postoje i nadam se da ce im ovo biti motiv vise da odu odavde i svoj kapacitet unovce na pravom mjestu. Ja sam vec jedno dijete poslala odavde, a bojom se da ce bas zbog ovakvih stvari i drugo na zalost ici. Ovo je uzas! Srce mibse cijepa zbog nepravde nanesene lučama A.

  18
  6
 6. Mislim da ovo nije u redu zbog drugih djaka. Ova djeca nisu najbolji djaci. Jesu sjajni bez sumnje, ali nisu jedini, zalosno ovo je veliki grijeh prema drugoj djeci. Nisam u politici i ne znam ko ovo odlucuje i kako. Ali potrebno je da se ljudi koji su ovo dodjelili preispitaju.

  16
  6
 7. Sve cestitke djacima generacije. Sve cestitke takodje i gospodinu Obradovicu koji je zapocinjanjem ove “tradicije” obezbjedio jos vece prisustvo protekcije maminih i tatinih sinova, a stanje toga je i do sad bilo alarmantno. U pravnu stranu ne bih ulazio jer u ovoj drzavi je zakon poslednja stvar koja se gleda kad se o necemu odlucuje. Sto se tice ove bitnije, pedagoske strane, ocekujte kako vam djeca dolaze kuci ogorcena jer se nekom tatinom sinu sredjuje nesto. Broj djaka generacije je ogranicen i to ce postati takmicenje gdje ce djeca da se nazalost bore za pare. Da su nagradjene sve luce ciji je broj neogranicen bar bi se malo umanjio ovaj uzas.

  28
  5
 8. Mozda bi inenovanjem roditelja mogli mnogo vise zakljuciti o ovom, u najmanje, incidentnom slucaju.
  Neka novinari ispitaju i Izvrsni Odbor o ovakvim odlukama a i o nekim stvarima koje nisu izasle na “svijetlo dana”!!!
  Predsjednik opstine je i predsjednik TO, ocekujemo da adekvatno reaguje ili ce i sam snositi poslijedice jer ovo je zloupotreba sakrivena iza lijepog motiva!!!

  21
  6
 9. SRAMOTA 10 LUCA U SKOLSKOM CENTRU I NIKO NISTA NIJE DOBIO.OVO TROJE DJACI GENERACIJE IMALI DODATNE AKTIVNOSTI ,PROFESORI IM ZATO KROZ PRSTE GLEDALI I PROPUSTALI SADA DOBIJAJU VELIKE PARE A OD OVIH 10 LUCA ONI NAJGORI DJACI.TO ONI I SAMI PRIZNAJU.

  25
  7
  • Ko anlajkuje neka kaze sta nije tacno covjek rekao? Ako je nagrada za luče svi su trebali da dobiju i kraj. Kad se budu nagrafjovale vanskolske aktivnosti neka daju nagrade za to. Nije u redu. Nije!

   14
   6
 10. 0pstina moze da urucuje nagrade,TO ne. Na bilo ciju zalbu mora reagovati tuzilac.
  E,onda ide prica da su ugrozena djeca. Koja? Ovo ne da nije pedagoski nego treba stvarno biti bez mozga pa nagradjivati djecu kesom u ovom iznosu. Sto TO nije castila nekim putovanjem.
  Ovako se vrsi isplata roditeljima ko zna iz kojih razloga,a sve toboze preko malisana.

  30
  5
 11. Svaka cast ucenicima, ali molim pismeni odgovor direktora Obradovica po kome osnovu se novac dijelio? Po cemu ovi ucenici zasluzuju nagradu, a ostale luce ne? Ucenicima koji su zavrsili osnovnu skolu 1200€, srednjoskolcima 3600€!!!z
  Znate li vi koliko je godisnja skolarina na drzavnom fakultetu? Na stranu da je stimulisati ucenike na ovaj nacin potpuno pogresno, ali zar ne mislite da djeca koja nisu nagradjena sada misle da je i ovo ” preko veze”. Gospodine Obradovicu u moru Vasih gresaka, zbog ove bi mogli i krivicno da odgovarate jer nisam sigurna da opstinski novac mozete ovako da djelite

  34
  6
 12. Na osnovu krsenja Clana 22. Zakona o Turističkim organizacijama (Objavljen u “Sl. listu RCG”, br. 11 od 20. februara 2004, 46/07, “Sl. listu Crne Gore”, br. 40 od 8. avgusta 2011,
  45/14), a pozivom na Član 21 iz istog zakona.

  Turistička organizacija prestaje na osnovu:

  1) odluke osnivača o prestanku turističke organizacije;
  2) akta Ministarstva o zabrani rada turističke organizacije, ako vrši djelatnost suprotno odredbama ovoga zakona.

  U slučaju nastupanja uslova iz stava 1 ovog člana turistička organizacija se briše iz Registra.

  21
  3
 13. Znam, nije lako
  sve se manje-vise zna
  velike reci sicusne su postale
  nadji bar nesto sto svetluca na dnu dna
  izvedi neki trik za nas Preostale

  Sidji u taj bunar, uklet i tih
  sve nase novcice otkrij za njih
  za klince ciste i zbunjene
  rascini sve nase zelje neispunjene!

  DNO DNA!

  16
  3
 14. Dopuna mog pethodnog komentara:
  Citat”Đacima generacije hercegnovskih osnovnih i srednje škole direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović uručio je plakete i novčane nagrade za postignuti uspjeh. Obećao je da će ovaj gest postati tradicija.”
  Šta obećao.Ko je on da obeća?
  On je samo direktor koji treba da izvršava odluke ako ih ima…
  A ako nema u problemu je…….

  23
  3
 15. Komentari su dobronamjerni ili zlonamijerni.
  Moj komentar prosudite sami,ja ga svrstavam u dobronamijerne.
  Da ne bi dolazilo do različitih mišljenja postoji način donošenja
  odluka.
  Suština svega je:*TRANSPARENTNOST*
  Direktore TO vjerovatno imate odluku skupštine TO za isplatu
  nagrada sa tačno definisanim uslovima kao i zapisnik sa sjednice
  kada je usvojena sa pratećim komentarima.
  Ukoliko nemate odluku u problemu ste…
  Ova odluka je zaslužila dobru procijenu i sveobuhvatnu
  pripremu za njeno usvajanje.Čak sam mišljenja da je
  trebalo usvojiti na skuštini grada a ne TO.
  Nema emocija, odluke treba donositi sa dobrom pripremom
  i sveobuhvatnom analizom.
  I tada nema greške i zlonamijernih priča…

  17
  2
 16. Da li ste izvagali šta radite?
  Pozitivno je što je prepoznat potencijal i što postoji želja da se djeca nagrade, ALI!!!

  prvo, količina novca koja je podjeljena je OGROMNA!
  drugo, kriterijumi su netransparentni, ne znamo po kom osnovu i na koji način su izabrani.
  treće, direktne donacije kroz novčana sredstva su kontraproduktivne, degradirajuća i nefunkcionalne, a umjesto direktnih novčanih sredstava, trebalo je dati materijalne ili još bolje stipendije koje su svakako daleko bolje ulaganje u kadar od jednokratnih novčanih upumpavanja u kućne budžete.

  Na ovaj način, direktno se kandidujete za provjere malverzacija u poslovanju Turističke Organizacije.

  Ne znam da li vaše poslovanje i politiku odlučivanja prati državna revizija i tužilaštvo, ali mi se čini da postoje ozbiljni razlozi za debele debele provjere poslovanja!!!

  39
  4
 17. SRAMOTA jednom rijecju da se djeca toliko djele i da se toliko placaju necija djeca pa koliko god dobra bila dok druga gladuju. Naravno da treba dobre primjere isticat i navodit kao primjer ali 3600 Eura uzeti iz Drzavne kase i dati nekome jel se to tebi prohtjelo tako reci je za bacit u zatvor.

  Ovo ni najgori Pedagog nebi napravio a bajni direktor se slika i ponosan je STRASNO
  Da li se iko pitao da li sva ta djeca imaju iste uslove za Skolovanje ?
  Da li sva djeca imaju isto da jedu a kamoli da uzimaju privatne casove po 10 do 15 Eura po casu ?
  I onda se nekome daju tolike pare na ocigled gladnih i zednih.

  37
  2
 18. Ovo nema u svijet… Turistička dijeli šakom i kapom , bez ikakvog pravilnika i kako im padne na pamet…ova djeca su divna, ali kad vide dokle je Obradovic dogurao , bojim se da ce izracunat da im se jos vise isplati da se učlane u stranku i ofrljace kakav privatni fakultet… taman im je dao za skolarinu za tri godine … nase pare…

  35
  4
 19. Sve pohvale za turisticku a ove koji se kriju i kao anonimusi pisu i sugerisu anonimusi i jesu i neka tako i ostane.Oni du daleeeko od ovih pametnih glavica punih znanja koje trebamo.
  Bravo djeco a svaka cast TO

  24
  48
  • Poštovana Jelena, djeci neka je srećno. I treba nagraditi uspiješne, ali ima nas još itekako uspiješnih, pa ne vidjesmo ni centa. Ja sam na primjer trostruki državni stipendista (Osnovne studije završio sa prosijekom 10.0). Magistarske studije završio sa prosijekom ocjena 9.95. Izabran među 30 najboljih studenata 3 puta, i biran među 30 najboljih studenata Crne Gore na magistarskim studijama. Ne očekujem novac kao nagradu, ali bi bio red da su mi omogućili da kroz neki angažman u Opštini, ili slično, zaradim “koji evro”. Opština dobije kvalitetan kadar. Na žalost, primoran sam ovih dana da tražim posao van CG, pa ako Bog da ubrzo pravac Oslo. Tamo će znati da cijene, i nagrade uloženi rad i trud. Još jednom, ČESTITKE djeci !

   51
   5
   • Svaka Vam čast na uspjehu, i ja sam svojevremeno bila đak generacije a od nagrada imam pune ladice knjiga.Tada mi nisu nesto puno znacile,danas ih obozavam.Razumijem Vas revolt,razumijem sve sto kažete,čak sam misljenja da je sve luče trebalo nagraditi,ali negativni komentari me iritiraju.
    Srdačan pozdrav i puno uspjeha i sreće na svim poljima želi Vam od srca.

    8
    12
 20. Sve cestitke ucenicima sa zeljom da tako i nastave. Sto se nagrade tice, smatram da su iznosi nerealno veliki, 3600 je necija godisnja zarada. A 1200 za ucenike od 14 ili 15 godina savrsen nacin da u buducnosti, svoj kvalitet vrednuju iskljucivo po tome koliko ce biti nagradjeni. Da se ne razocaraju ubrzo.

  41
  6
 21. Odakle im pravo da se ovako rasipaju tudjim parama, u Zakonu o TO ne postoji pravni okvir za ovakve stvari. A i da postoji primjereno bi bilo da nagrade budu 10 puta manje!
  Jeli ovo NL kupuje familije na ovaj nacin (od nasih para)?

  54
  12
 22. Svaka cast,nerazumijem ove sto kukaju,cus zloupotrebe pa valjda djele po rezultatima zna se ko su najbolji…nego njima nista na ovaj svijet ne valja,sto god da se uradi.Mislim da treba pohvalit ovaj gest,kakvi god bili ovi u opstini a znamo da su nikakvi,kao i oni prije njih i unazad 30 god ako ne i vise.

  15
  33
 23. Trebalo se nagraditi sve luce koje su bile i u Osnovnim i Srednjim Skolama , mada bi pojedinacno bio manji iznos bilo bi mnogo korisnije da se motivisu djeca nego ovako.
  Iznosi su preveliki kad znamo da prosjecan radnik dobije 300 Eura platu a mnogi i manje sto mu dodje jedna godisnja plata za troje djece.

  60
  5
 24. Ko ste vi da djelite novac od poreznika Optine Herceg Novi po kojim to vi propisima radite.
  Ima il ovdje prostora za zloupotrebu položaja.Šta rade državne institucije po ovom pitanju.
  Treba nagraditi ali ovo je sumnjiva kombinacija.

  54
  21

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code