Istanbul: Mali karatisti Herceg Novog donijeli Crnoj Gori 5 medalja

Istanbul: Mali karatisti Herceg Novog donijeli Crnoj Gori 5 medalja

3744
5
Podijeli

Na najvećem i najjačem takmičenju za pionire i nade na području Balkana, na  22. Balkanskom karate prvenstvu u Istanbulu nastupilo je oko 700 takmičara iz 11 država: Turska, Crna Gora, Srbija, Hrvatska, BiH, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Slovenija Albanija i Kosovo.

Reprezentacija Crne Gore završila je na 4. mjestu u ukupnom plasmanu, sa 17 osvojenih medalja: 7 zlatnih, 4 srebrne i 6 bronzanih.

Picerija i restoran

Za reprezentaciju Crne Gore nastupali su i takmičari iz Herceg Novog:  Karate Kluba Shotokan tim i Karate Kluba Bijela. Za veliki uspjeh samog grada i dobar rezultat ova dva kluba, zaslužna su sva djeca, ali njih petoro je osvojilo 5 medalja – 3 zlatne i 2 bronzane.

Zlatne medalje: Jovana Damjanović (KK Bijela) borbe 2007 god. do 34 kg.  Sergej Cimbaljević (KK Shotokan tim) borbe 2006 god. do 35 kg.  Bojan Vulović (KK Bijela) borbe 2005 god. do 42kg.

Bronzane medalje: Marko Brnada (KK Bijela) borbe 2006 god. do 35kg. i Luka Tomanović (KK Shotokan tim) borbe 2006 god. do 50kg. 

Iako su se  borili i dali sve od sebe, nisu svi uspjeli da se domognu medalje, jer je nedostajalo i malo sreće.

Mia Bošnjaković  u katama je izgubila u borbi za 3.mjesto, Medojević Aleksandar  u borbama je izgubio u četvrtfinalu, kata tim: Bošnjaković Mia,Perović Aleksandra i Bošnjaković Ines su izgubile u borbi za 3.mjesto, Radović Luka u borbama uspao je u 1. krug, Nikola Bilafer u  borbama je izgubio u 1. krugu, i kasnije kroz repasaž nije uspio da se domogne medalje, Prebiračević Helena takođe je ispala u 1. kolu, kao i Damjanović Petar.

Uprave i treneri KK Shotokan tim, Marko Vašalić, Sara Stevović, Relja Novaković, Ksenija Zarubica i Dejan Bošković, kao i treneri  KK Bijela, Marko Bulajić i Slađan Mikulić, zahvaljuju Opštini Herceg Novi i sponzorima koji su ih podržali, roditeljima, bez kojih, ne bi sakupili dovoljno sredstava za odlazak na ovako značajno  takmičenje.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code