Istekao pritvor za Novljane osumnjičene za zelenašenje, braniće se sa slobode

Istekao pritvor za Novljane osumnjičene za zelenašenje, braniće se sa slobode

2
Podijeli

Nakon što su prije 30 dana Novljani Šćepan Roganović, Ilija Aleksić i Goran Pantović, lišeni slobode, kao  osumnjičeni da su davali novac na kamatu, od danas više nisu u pritvoru. Oni nisu  oslobođeni optužbi, već je istekao zakonom određeni 30-dnevni rok za pritvor, saznaje Radio Jadran u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Pošto nije podignuta optužnica protiv njih, jer izviđaj još traje, ne postoji zakonski osnov za njihovo zadržavanje, već su pušteni da se brane sa slobode.

Picerija i restoran

Nastavlja se krivični postupak protiv nijh. Do sada je saslušano desetak svjedoka, od dvadesetjednog, koliko je navedeno prilikom njihovog lišavanja slobode. Neki nisu dostupni. Među njima i kontraverzni Morina Zeka sa Kosova, kao glavni svjedok.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom demantuju da je Zeka,  u Crnoj Gori boravio pod lažnim identitetom. On je imao registrovanu legalnu pekarsku firmu, pod svojim pravim imenom, što se može provjeriti i u Centralnom registru privrednih subjekata u Crnoj Gori.

Kada se saslušaju svjedoci i završi izviđaj, biće podignut optužni predlog protiv trojice Novljana osumnjičenih za zelenaštvo, navodi naš izvor.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code