Isti broj i odnos snaga u novskoj Skupštini, ali sastav se stalno...

Isti broj i odnos snaga u novskoj Skupštini, ali sastav se stalno mijenja

7
Podijeli

Nova vlast nakon majskih vanrednih izbora u Herceg Novom formirana je 12. maja, kada su koalicioni partneri zajednički informisali da će vladajuću koaliciju činiti Demokrate, Df, Novska lista, Snp i SDP/Ura, sa 19 odborničkih mandata.

Zbog kandidovanja za rukovodeća mjesta u lokalnoj upravi, ili izbjegavajući da budu u konfliktu interesa, do danas je sedam odbornika podnijelo ostavke.

Picerija i restoran

Hronološki, to je najprije učinio aktuelni predsjednik Opštine, Stevan Katić (Demokrate) , koga je na odborničkom mjestu zamijeno Mirko Džuović. Nakon njega, predsjednik Izbora, Dušan Radović Krušo podnio je ostavku na odborničko mjesto, na kojem ga je zamijenio Mladen Ivanović. Inače, iz te građanske liste , otkako je konstiutuisana nova Skupština nijesu prisustvovali niti jednom zasjedanju.

Zorana Kovačevića iz DPS zamijenila je dr Gordana Rajović. Zbog postavljenja na mjesto potpredsjednice Opštine, Danijelu Đurović iz SNP najprije je trebalo da zamijeni Vesna Samardžić, koja je zbog imenovanja na mjesto sekretarke za društvene djelatnosti i sport odborničko mjesto prepustila Dragani Stanišić.

Budući da je zadržao funkciju direktora JUK Herceg Festa, Stevan Koprivica je odborničko mjesto “ustupio” Borivoju Vukoviću.
Zbog postavljenja na mjesto v.d. načelnice Komunalne policije, Marija Andrić (Demokrate) odbornički mandat ustupila je Vladani Kundačini.

Kako su Radiju Jadran kazali u OIK-u, u narednom periodu doći će do novih izmjena, budući da se očekuje raspisivanje konkursa za rukovodeća mjesta u opštinskim preduzećima i sekretarijatima.

7 Komentari

 1. Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.Sve vam je rekao vas bivši sugrađanin Ivo Andric davno, a vi opet birajte iste jedni su vlast drugi opozicija i obrnuto a vi statirate narode Novski.

  10
  3
 2. Novska lista koja se borila za depolitizaciju,svoje kadrove je ljepo raspodijelila po funkcijama,podpredsijednik opstine,direktori javnog komunalnog i vodovoda,da vidimo sta je sljedece,
  Bravo za Micu Konjevica i dr Sava Marica

  35
  8

Ostavite komentar

*

code