Početna Eco Istraživanje brojnosti morskih sisara i kornjača u moru Crne Gore

Istraživanje brojnosti morskih sisara i kornjača u moru Crne Gore

1

Institut za biologiju Univerziteta Crne Gore mora ponovo je započeo istraživanja morskih sisara i kornjača u području teritorijalnog mora Crne Gore. Za taj projekat ima podršku Delegacije EU radi uspostavljanja programa monitoringa u okviru Marinske directive (MSFD).

Photo: Joe Boyne // Pexels

“Nakon više od 5 godina, kroz dvomjesečni monitoring uradiće se nova procjena brojnosti populacije morskih sisara i uporediti brojnost u odnosu na period 2013/14”, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Ovo je samo jedan od segmenata budućeg istraživačkog rada na ovom projektu, koji sprovodi konsultantska kuća EPTISA Engineering Services kroz svoju Regionalnu kancelariju za jugoistočnu Evropu (Regional Office for SEE), u Beogradu.

1 komentar

  1. Da je ovu gospodu koji primaju platu u Institutu za biologiju Univerziteta Crne Gore briga za sisare i kornjače u moru Crne Gore, potrudili bi se da se barem održava propisana brzina kretanja plovila. Nije mi poznato da je u zadnje vrijeme bilo ko kažnjen zbog nepropisne plovidbe kojom ugrožava plovače ili stanovništvo, o brizi za ugrožavanje motskih životinja nema ni riječi. Ja bih ovima u Institutu smanjio platu barem za 50%!

    3
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code