Italija donirala patrolne čamce MUP-u

Italija donirala patrolne čamce MUP-u

11
Podijeli

Na osnovu Memoranduma o razumijevanju za podršku kapaciteta nadgledanja na moru u svrhu spasavanja lica, sigurnosti navigacije, kontrole ribarenja i očuvanja morske sredine, koji je početkom avgusta potpisan između Ministarstva unutrašnjih poslova i Republike Italije, odnosno Ministrastva infrastrukture i saobraćaja te zemlje, danas je zvanično uručena donacija u vidu dva patrolna čamca ukupne vrijednosti 89.690,66€.

Ovim povodom ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se sa delagacijom Republike Italije, koju su činili ambasador te zemlje u Crnoj Gori, NJ.E. Vinćenco Del Monako, senator u Senatu Republike Italije Aldo Di Biađo, i predstavnici Obalske straže Republike Italije.

Picerija i restoran

Zahvaljujući na donaciji, ministar Nuhodžić je dosadašnju saradnju ocijenio kvalitetnom, naročito u pogledu pružanja podrške i pomoći Republike Italije u procesu evropskih integracija, kao i u procesu NATO integracija koje je naša zemlja nedavno uspješno završila.

U kontekstu današnje realizacije aktivnosti proistekle iz Memoranduma, na sastanku je zajednički iskazana spremnost da se dosadašnja saradnja intenzivira i unaprijedi naročito na planu policijskih poslova, kroz razmjenu obaviještajnih podataka, u cilju proaktivnijeg pristupa u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Donirani patrolni čamci koristiće se za nadzor granice, kao i za poslove potrage i spasavanja, u humanitarnim vanrednim situacijama i zaštiti morske sredine, i umnogome će doprinijeti osiguravanju kontrole i navigacije u jednoj osjetljivoj oblasti Jadranskog mora koja se smatra važnom tačkom međunarodnog trgovačkog saobraćaja.

11 Komentari

 1. Pa nije ni čudo što su svi prošli donirani brodovi destregani, jer kad sa “skidera” sjednu u jahtu, korisnici tih jahti naprave karambol, jer je razlika između ta dva prevozna sredstva jako velika.

  10
  1
 2. Primjetio sam duze vremena da ih nema u zalivu, a jedan gliser onaj sto je napravljen u navaru nije dovoljan za citav zaliv, pogledajte samo koliko je ljeti frekventan zaliv i koliko imate vozaca jahti i glisera koji divljaju po zalivu.

 3. Sad će ovi iz plovne opet na obuku… svako malo neka donacija,a oni sve destregaju, sagore , prevnu,potope i na kraju ih na pedaline voze, jer ni gumenjak nemaju

  14
  2
 4. A gdje su oni dosadašnji brodovi? Svi su donirani od različitih donatora i nema informacija gdje ta plovila na kraju završe, a treba znati da su sva ta plovila izuzetno vrijedna.

  13
  1
  • Misliš na “Mirne”? Oni su davno završili u eksere.
   Nasljedili su ih “Grebenovi” brodovi,stvarno dobra dva broda.Jedan je u Budvi a jedan u Baru.Za zaliv je dovoljan “Navar” brod,tako da je prebaziranje za Budvu dobar potez.

   3
   3

Ostavite komentar

*

code